Ieșim în stradă dacă salariul minim nu creşte aşa cum a propus Guvernul PSD

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bogdan Hossu , preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA“: Ieșim în stradă dacă salariul minim nu creşte aşa cum a propus Guvernul PSD
Social, Politică 14 Noiembrie 2019 / 13:24 675 accesări 4 comentarii
Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA“, Bogdan Hossu

Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA“, Bogdan Hossu

O decizie a Guvernului de a nu creşte salariul minim cu 100 de lei de la 1 ianuarie 2020, așa cum a propus fostul Guvern Dăncilă, ar da impresia că actualul Cabinet Orban este dezinteresat de situaţia cetăţenilor şi mult mai interesat de satisfacerea angajatorilor, iar consecinţa acestei decizii ar fi organizarea de acţiuni de stradă, a declarat, miercuri, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA“, Bogdan Hossu.

Liderul sindical a avut o întrevedere, miercuri, cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, privind procedurile pentru creşterea salariului minim pe economie. „Nu sunt îngrijorat de posibilitatea ca salariul minim să nu crească cu 100 lei de la 1 ianuarie 2020, pentru că, așa cum i-am spus şi doamnei ministru, neefectuarea unei asemenea creşteri, pe o structură în care este evident o debalansare a distribuţiei creşterii economice între capital şi lucrător, nu ar face decât să dea impresia că actualul Guvern este dezinteresat de situaţia cetăţenilor şi este mult mai interesat de satisfacerea angajatorilor, drept pentru care consecința vor fi acţiunile de stradă",a afirmat liderul de sindicat după întrevederea cu ministrul Alexandru.

Preşedintele CNS „Cartel ALFA“ a apreciat că motivele care i-ar împinge pe sindicalişti să recurgă la acţiuni de protest ar fi nivelul salariului minim şi lipsa puterii de cumpărare. „Oamenii vor ieşi în stradă pe salariul minim, pe dezechilibru, pe lipsa puterii de cumpărare. Să nu uităm că nu toată lumea este bugetară. Din acest punct de vedere, salariul minim e unul din cele trei instrumente legate de buna-distribuţie a creşterii economice care există în orice economie. Mai e politica fiscală şi al treilea element e posibilitatea de negociere colectivă, care astăzi în România nu există (...) numărul de contracte colective la nivel de unitate fiind încheiate, majoritatea, de reprezentanţii salariaţilor, care sunt de fapt oamenii angajatorilor“, a explicat Bogdan Hossu.

SALARIUL MINIM E DOAR O PARTE DIN VALOAREA COȘULUI PENTRU UN TRAI DECENT

Liderul sindical a susţinut că majorarea salariului minim nu influenţează negativ dezvoltarea economică. „Am atras atenţia că există date şi că vom veni cu toate datele necesare care arată, inclusiv în raportul OECD pe anul acesta, că de fapt creşterea economică este substanţială şi nu a fost afectată de creşterea salariului minim. Sunt datele statistice care arată că numărul de întreprinderi nu s-a modificat, ci din contră, a crescut, şi a crescut şi numărul de salariaţi, angajaţi oficial. Există şi un studiu al unui viceguvernator, împreună cu Banca Mondială, care arată că n-a avut nicio influenţă asupra dezvoltării economice a ţării creşterea salariului minim. Cel mai important din punctul de vedere al cetăţenilor şi al nostru ca sindicat este că avem coşul pentru trai decent astăzi la 6.954 de lei pentru o familie standard (2 adulți și 2 copii), deci salariul minim ar trebui să fie de aproape 3.500 de lei net, faţă de un net astăzi de, să spunem cu îngăduinţă, 1.300 lei", a încheiat Bogdan Hossu.

Loading...

4 comentarii

Acest comentariu a fost marcat ca fiind necorespunzător de mai mult de 5 utilizatori. Drept urmare, nu poate fi afişat. Dacă totuşi doriţi să vizualizaţi conţinutul acestui comentariu, faceţi click pe acest text.

NIKU KURU săpun duru 16:25:05 / 14 Noiembrie 2019
EL NU VREA NICI O MARE MARILE DE SALARIU !!!

Ba Hossule , ești așa de prost , Tu nu te-ai prins că ce-i care l-au votat pe WC JOHANIS SI PDL PNL CIUMA ROȘIE nu vor nici o mărire de salariu s-au pensie !!!?....Eu vor numi sa sugă pla lui ORBAN .!...A fost un vot anti PSD.. PARTIDUL , SINGURUL PARTID CARE CE A PROMIS IN CAMPANIA ELECTORALĂ A SI FĂCUT...SI DE ASTA A FOST DAT JOS GUVERNUL DANCILA ..Pai nu se mai putea !!!..Ba ăștia chiar puneau în aplicare programul de guvernare..Noi PDL PNL CIUMA ROȘIE și WC JOHANIS am tot spus de trei ani de zile că nu mai sânt BANII PT SALARII SI PENSII..Da PSD a tot dat ..Și nu sa împrumutat cum sa împrumutat PDL PNL CIUMA ROȘIE in 2009 cu 20 de miliarde de euro ci doar 11 Miliarde cu 9 mai puțin că Noi !!!!!Care totuși am tăiat salariile și pensiile românilor !!!!

Bugetar 06:08:41 / 15 Noiembrie 2019
Așa să faceți !

Vă susțin și eu.

Ct 09:35:22 / 15 Noiembrie 2019
totusi...

de la un lider sindical cu experienta, asteptti mai mult decat scrie in articol, astepti o viziune extrapolara a situatiei; de ce nu spune dl hossu , ca asteapta de la actualul guvern sa taie din radacina pomana pensiilor speciale, sa rada agentiile de stat fara sens infiintate de psd doar pt sinecuristii lor, sa faca o lege a ajutoarelor soaciale corecte( sunt peste 1,5 miloane de romani intre 18-40 ani care nu muncesc) centrate pe nevoile din teren, nu pe voturi de partid., sa elimine discrepantele intre paturile sociale salar minim de 1274 lei net si salarii uriase ,total nemeritate in magistratura,sanatate, politie, armata.... si asa sa faca rost de bani pt investitii, pt cresterea salariului minim.

Sumer 09:59:50 / 18 Noiembrie 2019
Pt.Hossu

Daca vrei sa faci ceva pt salariati saraci atunci militeaza ma Hossule pentru micsorarea diferentei dintre salariul minim si cel maxim pentru ca diferenta dintre minim si maxim in Romania este ca in dictaturile Africane nu ca in Uniunea Europeana si tu ca lider sindical atatia zeci de ani dece ai stat pasiv cand se mareau salariile procentual egal adica daca se marea cu 10% procentul asta se aplica si salariatilor cu 1000 de lei si celor co 20.000 de lei deci diferenta a crescut continuu si voi P.S.Distilor care spuneti ca ati marit salariile le-ati marit tot alora care aveau pensii sau salarii mari pentru aia de jos maririle voastre nu au acoperit inflatia,asta pot sa faca si P.N.Listi adica sa tipareasca hartii dar mai pot si sa taie pensiile speciale si tot felul de alti bani care vin pelanga pensii sau salarii de exemplu esti deportat primesti bani tai doar daca pensia sau salariul este mai mic,daca pensia sau salariu acopera bani tai ca deportat,revolutionar,handicapat etc nu mai prinesti nimic nu se cumuleaza una cu alta.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2157 secunde