Laptele din soia, “medicament”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Laptele din soia, “medicament”

Sănătate 21 Decembrie 2009 / 00:00 769 accesări

Laptele din soia are capacitatea de a reduce cantitatea de colesterol din organism. Acest efect asupra afecţiunilor cardiovasculare a fost descoperit la mijlocul anilor ’90 când au fost publicate rezultatele de la 38 de studii clinice, care susţineau că proteinele din soia reduc nivelul colesterolului şi a trigliceridelor. Potrivit acestor studii, o persoană trebuie să acumuleze zilnic în jur de 47g de proteine din soia. O modalitate de a introduce soia în alimentaţie este de a consuma băuturi care conţin proteine de soia sau pulpă de soia; în acest mod se acumulează 20g proteine de soia. De asemenea, s-a demonstrat că proteinele din soia scad nivelul de trigliceride în timp ce conservă colesterolul HDL (colesterolul „bun”). (A.G.)



Ştiri recomandate

12