Luptătorii constănțeni au dominat întrecerile de la Memorialul „Ioan Bărbătei“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Luptătorii constănțeni au dominat întrecerile de la Memorialul „Ioan Bărbătei“

Sport 06 Martie 2017 / 19:46 1650 accesări

Sâmbătă, în sala de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța, s-a desfășurat ediția a șasea a Memorialului „Ioan Bărbătei”, competiție de lupte libere și lupte greco-romane. Devenit tradițional pentru orașul nostru, acest Memorial s-a adresat copiilor, care au fost divizați în trei categorii de vârstă (2002-2003, 2004-2006 și 2007-2009) și 42 de categorii de greutate, și cadeților, care au evoluat în afara concursului, la doar trei categorii de greutate.

Au participat 250 de micuți luptători, dintre care 90 la stilul greco-romane și 160 la stilul libere, de la cluburile CSȘ Mangalia (antrenor Marian Oancea), CS Poseidon Limanu 2 Mai (antrenori Cornelius Trucmel și Alina Ivan), ACS Aurora 23 August (antrenori Gheorghe Ciupercă și Aurelian Marin), CSȘ Medgidia (antrenor Daniel Toader), CS Farul Constanța (antrenor Grigore Gheorghe), CSM Călărași, CS Amara, Rapid București, CSM Tulcea, CSȘ Tulcea, Danubiu Tulcea și Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța (antrenori Ioan Giuglea, Valentin Dobrin și Valentin Ștefan). Competiția a fost organizată de Asociația Județeană de Lupte Constanța (președinte Gigi Pambuca), cu sprijinul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța (director Andrei Szemerjai) și al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța (director Mariana Solomon, director adjunct Emil Ionescu). Printre invitații de onoare s-au mai numărat foști luptători sau antrenori de lupte, ca Ecuan Aziz, Kenan Ismail, Iancu Vanghelici, Aidîn Ablez, Florin Nistor sau Vasile Vicol, ultimul numărându-se și printre sponsorii competiției, alături de Gigi Pambuca.

„Competiția a fost de un nivel foarte ridicat și a reunit la start un număr-record de participanți, motiv pentru care s-a terminat după aproape opt ore. S-a concurat în sistemul scandinav, cu eliminare din concurs abia la a doua înfrângere. La fiecare categorie de greutate, primii trei clasați au primit diplome, medalii și pachete cu dulciuri și răcoritoare. Le mulțumesc din suflet sponsorilor care au contribuit la buna desfășurare a competiției, cum sunt foștii luptători Gigi Pambuca, Vasile Vicol sau Marius Ichim”, a declarat Ioan Giuglea, antrenor la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța și director executiv al Asociației Județene de Lupte Constanța.

Vă prezentăm în continuare sportivii constănțeni care s-au impus la categoriile lor de greutate:

CS Poseidon Limanu 2 Mai - Diana Voiculescu, Loredana Predică, Alexandra Voiculescu, Gabriel Surdu, Răzvan Ioniță (Lupte Libere)

CSȘ Mangalia - Andreea Cabason, Nicoleta Marinescu, Ionuț Dinică, Daniel Sandu, Răzvan Stoica, Ștefan Cucoranu, Denis Chirică (LL)

ACS Aurora 23 August - Gabriela Cuc, Valentin Rusu, Cosmin Mițoi, Daniel Chirițescu, Andrei Monoiu (LL)

Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța - Cristina Roșioru, Maria Nechita, Amalia Rătunzeanu (LL feminin), Tiberiu Stoiciu, Andrei Savu, Constantin Păun, Alcan Osman (Lupte Greco-Romane)

CS Farul Constanța - Onur Pîrvu, Alexandru Blîndu, Andrei Alexe, Iulian Chelărescu, Alfonso Roșca (LGR).

În clasamentul pe echipe, la stilul greco-romane primele trei locuri au fost ocupate de LPS, Farul și Danubiu Tulcea, iar la stilul libere de Limanu, Mangalia și CSM Călărași.

Ioan Bărbătei a fost unul dintre cei mai valoroși antrenori de lupte libere din România, care de-a lungul carierei a format mulți sportivi importanți, cum ar fi Gigi Pambuca, Vasile Vicol, Ionel Holbură, regretatul Narcis Giurăscu, Ion Pascu și mulți alții. El a decedat pe 8 ianuarie 2011, la vârsta de 63 de ani.12
Pagina a fost generata in 0.2647 secunde