Măsuri împotriva dispozitivelor pentru fumat cu tutun încălzit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Consumul poate duce la „efecte grave pe termen scurt” Măsuri împotriva dispozitivelor pentru fumat cu tutun încălzit
Sănătate 13 Septembrie 2019 / 17:06 1817 accesări 0 comentarii

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a precizat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ministerul intenţionează să limiteze publicitatea pentru dispozitivele pentru fumat care încălzesc tutun, întrucât consumul poate duce la apariţia unor „efecte grave pe termen scurt”.

„Avem în vedere măsuri pe care să le luăm, limitarea publicităţii pentru aceste dispozitive. (...) Ce este mai interesant este că dacă în cazul tutunului simplu ştim că urmările apar pe termen lung, ştim ce se întâmplă, se pare că în cazul acestor dispozitive ale tutunului încălzit pot apare efecte grave pe termen scurt. De aceea şi chestiunea cu publicitatea o vom grăbi, iar ceea ce face subcomisia Ministerului Sănătăţii va fi vizibil pe site, astfel încât să atragem atenţia asupra consumului acestui tutun încălzit”, spune ministrul.

În cadrul Ministerului Sănătăţii a fost înfiinţată o subcomisie în comisia de toxicologie şi toxicodependenţă care analizează posibilitatea de publica pe site-ul instituţiei informări periodice referitoare la riscurile pe care şi le asumă fumând cu aceste dispozitive. Pintea a menţionat că faptul că în cel mai scurt timp va fi promovat în cadrul Unităţilor de Primiri Urgenţe un formular pe care îl completează medicii când declară pacienţii care inhalează substanţe toxice.

„Acel formular va permite medicilor ca atunci când se prezintă cineva în unitate de primiri urgenţe cu această simptomatologie să poată să anunţe”, explică ministrul.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1547 secunde