Presupusul cercetator șef al programului nuclear Iranian a fost asasinat.

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Presupusul cercetator șef al programului nuclear Iranian a fost asasinat.

Externe 27 Noiembrie 2020 / 21:22 337 accesări
Sursa foto : WANA

Sursa foto : WANA

Un om de știință iranian suspectat de mult de Occident că ar fi creat un program secret de bombe nucleare a fost ucis vineri într-o ambuscadă lângă Teheran, incident carear putea provoca o confruntareîntre Iran și dușmanii săi în ultimele săptămâni ale președinției lui Donald Trump.
Consilierul militar al liderului suprem iranian, Ayatollah Ali Khamenei, a dat vina pe Israel pentru asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh și a jurat să riposteze pentru uciderea acestuia.

"În ultimele zile ale vieții politice ale ... aliatului lor (Trump), sioniștii încearcă să intensifice presiunea asupra Iranului și să creeze un război în plină expansiune. Vom lovi ca un tunet ucigașii acestui martir oprimat și îi vom face să-și regrete acțiunea”.

a scris pe Twitter Hossein Dehgan.

Fakhrizadeh a murit din cauza rănilor în spital după ce asasinii înarmați au tras asupra mașinii sale, au informat presa de stat iraniană. Nu a existat nicio revendicare imediată a răspunderii pentru atac.

Biroul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a refuzat să comenteze asupra uciderii. În Statele Unite, Pentagonul a refuzat să comenteze, iar Departamentul de Stat și Casa Albă nu au răspuns imediat la cererile de comentarii.
Nici echipa președintelui ales Joe Biden nu a oferit vre-un comentariu.

Sursa : Reuters12
Pagina a fost generata in 0.1563 secunde