Prinsă în flagrant în timp ce vindea țigări de contrabandă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prinsă în flagrant în timp ce vindea țigări de contrabandă

Eveniment 19 Decembrie 2016 / 17:05 412 accesări

O femeie în vârstă de 47 de ani, din Mangalia, a fost prinsă luni dimineață, în jurul orei 06.30, de militarii Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, în timp ce încerca să vândă țigări de contrabandă. Oamenii legii spun că suspecta se afla la ieșirea din municipiul Mangalia către localitatea Limanu în momentul în care a fost depistată. Asupra ei au fost găsite 64 de pachete netimbrate, care au fost confiscate de anchetatori. Polițiștii din Mangalia continuă cercetările în acest caz. Comerțul stradal este ultima etapă din circuitul acestei afaceri bănoase. Autoritățile constănțene au derulat în ultima perioadă numeroase controale și anchete pentru combaterea contrabandei.

Amintim că, în urmă cu o săptămână, polițiștii de frontieră constănțeni au făcut o captură de proporții în Portul Constanța Sud - Agigea! Aceștia au controlat un container sosit din Slovenia pe adresa unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Constanța și au descoperit 65.000 de pachete de țigări de contrabandă, mărcile "Marble" și "Ashima". Mărfurile, în valoare totală de 650.000 de lei, au fost confiscate de autorități pentru continuarea cercetărilor. Administratorul firmei importatoare este un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Constanța.

De asemenea, la începutul lunii decembrie polițiștii Secției Regionale Transporturi Constanța au finalizat cercetările într-un amplu dosar ce vizează o rețea specializată în contrabanda cu țigări. Sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, oamenii legii au efectuat 26 de percheziții domiciliare în județul Constanța, la persoane bănuite că făceau parte din gruparea respectivă. "De asemenea, în cauză, în perioada anterior menţionată, polițiștii au depistat în flagrant cinci persoane care se ocupau cu transportul şi aprovizionarea cu ţigări", se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Poliția Română. În urma acțiunilor, polițiștii au confiscat aproape 9.000 de pachete de țigări, 29.000 de lei și 2.100 de euro. Prejudiciul provocat de membrii găștii se ridică, potrivit anchetatorilor, la suma totală de peste 200.000 de lei.12