Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 21 Februarie 2013 / 00:00 562 accesări

LN DE HANDBAL MASCULIN, ETAPA A 15-A

Ieri s-au disputat primele două partide din etapa a 15-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, încheiate cu următoarele rezultate: Ştiinţa Bacău - HC Odorhei 33-28 şi CSM Ploieşti - Bucovina Suceava 24-29. Celelalte meciuri ale rundei se vor desfăşura sâmbătă, 23 februarie, după următorul program: CS Caraş Severin - U. Cluj (ora 11.00), Pandurii Tg. Jiu - Poli Timişoara (ora 17.30), Potaissa Turda - Dinamo Bucureşti (ora 18.00); marţi, 26 februarie: CSM Bucureşti - HCM Constanţa (ora 18.00). Duminică, 24 februarie, de la ora 18.00 (în direct la Digi Sport 3), va avea loc şi partida HC Odorhei - HCM Constanţa, restanţă din etapa a 14-a. Clasament: 1. HCM CONSTANŢA 24p, 2. Bacău 23p, 3. Turda 21p, 4. Odorhei 19p, 5. Suceava 18p, 6. CSM Bucureşti 15p, 7. Caraş Severin 11p (golaveraj: 341-329), 8. Timişoara 11p (348-354), 9. Tg. Jiu 10p, 10. Dinamo 8p, 11. CSM Ploieşti 6p, 12. U. Cluj 4p.

ETAPA A 23-A ÎN LN DE BASCHET MASCULIN

Etapa a 23-a a Ligii Naţionale de baschet masculin programează astăzi, de la ora 18.00 (în direct la Digi Sport 3), primul meci al etapei: CSM Oradea - Timba Timişoara. Programul celorlalte meciuri ale rundei - mâine: Dinamo Bucureşti - CSU Ploieşti (ora 16.00), U. Cluj - CSS Giurgiu (ora 19.00); sâmbătă: CSM Bucureşti - BC Mureş Tg. Mureş, CSU Sibiu - BC Timişoara (ora 16.30, Digi Sport), BC Miercurea Ciuc - SCM Craiova (ora 18.00), BCM Piteşti - Gaz Metan Mediaş (ora 18.00), Energia Rovinari - BC Farul (ora 20.00). Clasament: 1. CSM Oradea 40p, 2. SCM Craiova 39p, 3. Gaz Metan Mediaş 38p, 4. BC Timişoara 37p, 5. CSM Bucureşti 37p, 6. BC Tg. Mureş 37p, 7. U. Cluj 37p, 8. CSU Ploieşti 37p, 9. Energia Rovinari 33p, 10. CSU Sibiu 33p, 11. BCM Piteşti 32p, 12. CSS Giurgiu 30p, 13. Timba Timişoara 27p, 14. BC Miercurea Ciuc 25p, 15. BC FARUL CONSTANŢA 25p, 16. Dinamo Bucureşti 24p.

HC ZALĂU JOACĂ AMBELE MECIURI ACASĂ ÎN SFERTURILE CUPEI EHF

Cluburile feminine de handbal HC Zalău şi Itxako Navarra (Spania) au ajuns la un acord în privinţa disputării ambelor partide din sferturile de finală ale Cupei EHF pe terenul formaţiei antrenate de Gheorghe Tadici. Forul european de profil a anunţat oficial, ieri, datele şi locul disputării partidelor dintre HC Zalău şi Itxako Navarra. Manşa tur, cu Itxako gazdă, va avea loc pe 10 martie (ora 17.00), la Zalău, iar cea retur, tot la Zalău, pe 11 martie (ora 11.00), cu ardelencele considerate gazde. Câştigătoarea dublei manşe se va califica în semifinalele Cupei EHF, fază în care se va duela cu învingătoarea dintre Astrakhanocka (Rusia) şi Metz Handball (Franţa). În sezonul trecut, HC Zalău a disputat finala Cupei EHF.

CÎRSTEA A RATAT SFERTURILE LA DUBAI

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 30 WTA, a ratat, ieri, calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii în valoare totală de două milioane de dolari. Cîrstea a fost învinsă, în turul secund, cu 6-4, 6-4, după o oră şi 36 de minute, de Sara Errani (Italia), cap de serie nr. 5 şi poziţia a şaptea în ierarhia mondială. Pentru performanţa reuşită la Dubai, Cîrstea va primi 60 de puncte WTA şi un cec în valoare de 18.382 de dolari.

PERECHEA BOGDAN / CADANŢU, ÎN SFERTURI LA BOGOTA

Perechea Elena Bogdan / Alexandra Cadanţu s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Bogota (Columbia), dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari. Bogdan şi Cadanţu au învins, în primul tur, cu 6-0, 6-3, după 46 de minute, cuplul Nina Bratşikova / Oksana Kalaşnikova (Rusia / Georgia), cap de serie nr. 3. În sferturi, Elena Bogdan şi Alexandra Cadanţu vor întâlni cuplul francez Alize Cornet / Pauline Parmentier.

ANATOLIE GRINŢESCU, REALES CA PREŞEDINTE AL FR POLO

Preşedintele Federaţiei Române de Polo, Anatolie Grinţescu, a fost reales în funcţie, miercuri, în cadrul Adunării Generale a forului. Pentru postul de preşedinte au existat trei candidaţi, dar doi dintre aceştia (Cristian David şi Florin Niţă) s-au retras, astfel că Grinţescu a fost ales în unanimitate. El ocupă funcţia de preşedinte al FR Polo din 2009, anterior fiind secretarul general al forului, începând cu anul 1990.

13 FORMAŢII DE FOTBAL AMERICAN ÎN ROMÂNIA

Fotbalul american a crescut în România, din 2007 până în 2013, de la o echipă cu 20 de jucători la 13 formaţii, cu medie de peste 30 de membri, în oraşe precum Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Prahova, Reşiţa, Mureş, Timişoara, Ilfov şi Bucureşti. Fotbalul american este un sport care a evoluat din primele forme de rugby şi fotbal, primul meci înregistrându-se în 1869. În Europa, prima Ligă de Fotbal American a fost formată în 1979 în Germania. Acum, 33 de ţări sunt afiliate la Federaţia Europeană, Germania având peste 45.000 de jucători legitimaţi. În cei şase ani de activitate în România, fotbalul american a reuşit să pună bazele unui campionat, ajungând în 2013, la cea de a patra ediţie. În 2012 s-a format o selecţionată naţională, denumită “Team România”, care a jucat împotriva echipei naţionale a Turciei.

EUROLIGA DE BASCHET MASCULIN

Etapa a opta din TOP16 din Euroliga de baschet masculin programează în această seară primele patru partide, meciul din Lituania putând fi decisiv în privinţa calificării în faza sferturilor de finală! Zalgiris şi Panathinaikos sânt în luptă directă pentru poziţia a patra în Grupa E, ultima calificantă în faza sferturilor de finală, luptă în care mai este angrenată şi Unicaja Malaga. După ce grecii au câştigat la un punct meciul tur, lituanienii nu au decât varianta victoriei în această seară, pentru a spera - cu şanse reale - la calificarea în faza eliminatorie! Programul din această seară - Grupa E: Brose Baskets Bamberg - Unicaja Malaga, Zalgiris Kaunas - Panathinaikos Atena; Grupa F: Fenerbahce Ulker Istanbul - FC Barcelona, Maccabi Tel Aviv - Montepaschi Siena.

BADR HARI, DIN ÎNCHISOARE DIRECT ÎN... FINALA K-1

La câteva săptămâni de la eliberarea sa condiţionată din închisoare, luptătorul marocan Badr Hari este aproape de o revenire în ring. Conform organizatorilor marii finale K-1, care se va desfăşura la mijlocul lunii martie, la Zagreb, Hari a primit un wild-card pentru a lupta în acest eveniment, ca urmare a abandonului declarat de australianul Ben Edwards. Deşi luptătorul marocan este într-o scădere puternică de formă, din cauza regimului de detenţie, el s-a pregătit intens de la eliberarea din închisoare, având acum şansa de a reveni în circuitul mondial K-1, chiar în marea finală. Dacă va fi prezent la finala din Croaţia, marocanul îl va întâlni în prima rundă pe Zabit Samedov, cu care a mai luptat în 2009.

CAMPIONATELE MONDIALELE DE LUPTE, ÎN LAS VEGAS

Campionatele Mondiale de lupte din anul 2015 vor avea loc la Las Vegas (Nevada), a anunţat Federaţia americană de specialitate. Competiţia va avea loc la Orleans Arena, în luna septembrie 2015, şi reprezintă primul turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din anul 2016. Statele Unite au găzduit până în prezent de cinci ori Mondialele de lupte, ultima oară în 2003, la New York.

POLIŢIA A GĂSIT TESTOSTERON ŞI SERINGI LA DOMICILIUL LUI PISTORIUS

Poliţia sud-africană a găsit seringi şi testosteron, un produs dopant, la domiciliul lui Oscar Pistorius, campionul paralimpic acuzat că şi-a ucis iubita de Ziua Îndrăgostiţilor, a declarat, ieri, un anchetator. „Am găsit două cutii de testosteron şi seringi în camera lui Pistorius”, a afirmat un anchetator în faţa tribunalului din Pretoria, unde a compărut sportivul. Oscar Pistorius s-a prezentat, ieri dimineaţă, din nou în faţa magistraţilor de la tribunalul din Pretoria, în a doua zi a “pre-procesului” în care se va decide dacă sportivul va fi sau nu eliberat pe cauţiune. Conform Parchetului, audierile ar putea dura până vineri. Campionul paralimpic Oscar Pistorius, acuzat de crimă cu premeditare, a negat faptul că ar fi avut intenaţia să o ucidă pe prietena sa, Reeva Steenkamp, într-o declaraţie citită de avocatul său, marţi, în cadrul audierilor legate de cererea sportivului de a fi eliberat pe cauţiune. Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, săptămâna trecută, în noaptea de miercuri spre joi. Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, era fost fotomodel sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud. Pistorius a intrat în istoria atletismului mondial la Jocurile Olimpice de la Londra, când a devenit primul alergător cu ambele picioare amputate care a concurat în competiţiile olimpice rezervate sportivilor fără dizabilităţi. El a ajuns în semifinalele probei de 400 m. La câteva zile după JO de la Londra, Pistorius şi-a păstrat titlul la Jocurile Paralimpice în aceeaşi probă. La Beijing, el a fost triplul campion la 100, 200 şi 400 m. În palamaresul său, figurează şase tiluri de campion la Jocurile Paralimpice, o medalie de argint şi una de bronz.

PROTEST INEDIT ÎMPOTRIVA INTENŢIEI DE A EXCLUDE LUPTELE DE LA JO

Fostul luptător bulgar Valentin Iordanov a returnat Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) medalia de aur cucerită la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996, în semn de protest faţă de intenţia Comitetului Executiv al CIO de a exclude luptele din programul olimpic. Iordanov, în vârstă de 53 de ani, este preşedintele în exerciţiu al Federaţiei Bulgare de Lupte. În palmaresul său mai figurează şapte titluri mondiale şi tot atâtea europene. Comitetul Executiv al CIO a decis, pe 12 februarie, să propună scoaterea luptelor din rândul sporturilor olimpice de bază, începând cu ediţia din 2020 a Jocurilor Olimpice de vară. Federaţia Internaţională de Lupte va face o cerere la CIO sperând ca acest sport să fie reintrodus în programul olimpic, însă va concura cu alte şapte discipline - squash, căţărare, karate, wushu, baseball/softball, wakeboard (sport nautic) şi role, pentru ultimul “loc” la Jocurile Olimpice din 2020. CIO va trebui să aprobe programul pentru Jocurile Olimpice din 2020 la şedinţa din septembrie ce va avea loc la Buenos Aires (Argentina), când se va desemna şi gazda acestor jocuri. Finaliste sunt oraşele Istanbul, Madrid şi Tokyo. Cele 26 de sporturi din programul Jocurilor Olimpice de la Londra au fost alese pe baza mai multor criterii, printre care popularitatea şi universalitatea, dar şi modul de organizare, luptele ajungând astfel în partea inferioară a listei. Luptele s-au aflat în programul olimpic încă din perioada antică, anul 708 î.e.n., iar luptele greco-romane au apărut la JO la ediţia din 1896 de la Atena.



12