Va intra Bucureștiul în scenariul roșu?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Va intra Bucureștiul în scenariul roșu?
Administrație 18 Octombrie 2020 / 15:25 617 accesări

Bucureştiul a înregistrat duminică peste 700 de cazuri noi de COVID şi a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar implica adoptarea unor măsuri suplimentare de restricție.

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a declarat în urmă cu puțin timp că nu are în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență în această zi.

În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă județene și cel municipal se întrunesc după depășirea unei rate de 3.
Deci, dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare”, a declarat Gheorghe Cojanu, pentru Edupedu.ro.

Astfel, dacă mâine rata de incidență cumulată scade din nou sub 3 la mie, atunci se anulează condiția celor 48 de ore necesare întrunirii comitetelor pentru situații de urgență.

---------

Conform autorităților, în zonele în care incidența cazurilor de COVID depășește 3 la mie, purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile deschise.
În plus, școlile se închid iar cursurile vor avea loc doar online, iar activitatea teatrelor, cinematografelor și a restaurantelor ar urma să fie oprită.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.14 secunde