Ziua Mondială a Diabetului. Flashmob și testare gratuită!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Familia și Diabetul Ziua Mondială a Diabetului. Flashmob și testare gratuită!
Sănătate 14 Noiembrie 2019 / 16:33 792 accesări 0 comentarii
Flashmob și testare gratuită a glicemiei, sâmbătă, 16 noiembrie, la Vivo Constanța, începând cu ora 16.00

Flashmob și testare gratuită a glicemiei, sâmbătă, 16 noiembrie, la Vivo Constanța, începând cu ora 16.00

Întreaga lume marchează pe 14 noiembrie Ziua diabetului, o boală care este din ce în ce mai prezentă, afectează tot mai mulți tineri și se face vinovată de tot mai multe decese. Diabetul poate fi prevenit dar, în același timp, odată diagnosticat, diabetul implică nu doar pacientul, ci și familia. Tocmai de aceea, tema Zilei Mondiale a Diabetului pentru anii 2018-2019 este „Familia și diabetul”. Multe cazuri de diabet zaharat tip 2 pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos, iar reducerea riscurilor începe acasă.Atunci când familia mănâncă sănătos și face exerciții fizice împreună, toți membrii au de câștigat și sunt încurajate comportamentele sanogene.

DIABETUL ÎN CIFRE

În lume, conform Federației Internaționale a Diabetului, 1 din 11 adulți are diabet. Peste 400 de milioane de oameni suferă de această boală iar specialiștii preconizează că peste 10 ani, numărul pacienților ar putea depăși 520 de milioane. Conform Studiului Naţional privind „Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi” (PREDATORR), în anul 2017, în România, la o populaţie adultă de 14.382.000 erau înregistrate 1.785.300 cazuri de diabet la adulţi cu vârste între 20 și 79 de ani, cu o prevalenţă a bolii de 12,4%. În realitate există numeroase cazuri de diabet nediagnosticate, fiind cunoscut faptul că la o persoană diagnosticată, există cel puțin alta nediagnosticată. În evidențele Centrului Județean de Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice din cadrul SCJU „Sfântul Apostol Andrei 0147 Constanța sunt aproximativ. 40.000 de pacienți, dintre care 495 de cazuriau fost înregistrate în perioada ianuarie - octombrie 2019.

TESTARE GRATUITĂ

Prevenția diabetului se poate face printr-un stil de viață sănătos, iar depistarea bolii,printr-o simplă testare a glicemiei! Centrul Diabet zaharat, Nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, alături de Centrul Cultural Județean “Theodor Burada”, Asociația Studenților Mediciniști și Asociația Sweetland, va marca Ziua mondială a Diabetului sâmbătă, 16 noiembrie, la Vivo Constanța, începând cu ora 16.00, printr-un eveniment menit să atragă atenția asupra importanței stilului de viață sănătos. Publicul este invitat la mișcare în cadrul unui flashmob, urmând ca apoi, în limita timpului disponibil, persoanelor care vor participa la eveniment să li se determine gratuit glicemia.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.142 secunde