Cod galben de ceață și polei în mai multe județe, inclusiv în Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cod galben de ceață și polei în mai multe județe, inclusiv în Constanța

Vremea 19 Decembrie 2016 / 08:11 1816 accesări

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineața, o atenționare nowcasting Cod galben de ceață și polei, valabilă în șapte județe din sud-estul țării.

COD GALBEN. Valabil de la: 19.12.2016 ora 8.00 până la: 19.12.2016 ora 11.00. Ulterior, Codul galben de ceață a fost prelungit în tot județul Constanța, în intervalul orar 11.00-14.00.

Vizibilitatea este scăzută local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Cod galben de ceață a fost prelungit pentru a doua oară în județul Constanța, în intervalul orar 14.00-17.00.

Fenomen asociat: chiciura.

AVERTIZĂRI EMISE LUNI DIMINEAȚA PENTRU JUDEȚELE DIN SUD-EST:

COD GALBEN. Valabil de la: 19.12.2016 ora 7.00 până la: 19.12.2016 ora 10.00

În zona: Dâmbovița: Răcari, Titu, Braniștea, Brezoaele, Butimanu, Ciocănești, Cojasca, Conțești, Corbii Mari, Cornățelu, Costeștii din Vale, Crevedia, Dragodana, Lungulețu, Mătăsaru, Mogoșani, Morteni, Niculești, Odobești, Petrești, Poiana, Potlogi, Produlești, Răscăeți, Sălcioara, Șelaru, Slobozia Moară, Tărtășești, Uliești, Vișina;

Se va semnala: local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri

Observații: izolat, condiții de polei

Potrivit meteorologilor, între orele 6.00 și 10.00, în județele Brăila, Ilfov, Ialomița, Teleorman, Giurgiu și Călărași a fost semnalată ceață, fenomen ce determină scăderea vizibilității, local, sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. De asemenea, în aceste zone, tot izolat, pot apărea condiții de depunerea poleiului.

Atenționările de fenomene meteo imediate (nowcasting) sunt valabile pentru un interval de cel mult șase ore, precizează ANM.

RECOMANDĂRILE POLIŢIEI RUTIERE:

Conducătorii auto trebuie să adapteze viteza în funcție de vizibilitate și de starea carosabilului, să mărească distanța în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceață în condiții de vizibilitate scăzută) și să țină cont de faptul că pe timp de ceață depășirea este cea mai periculoasă manevră.

În afară de regulile obișnuite referitoare la circulația pe timp de ceață, trebuie avute în vedere și câteva recomandări specifice autostrăzilor:

- Urmați indicațiile afișate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză!

- Măriți distanța în mers între autovehicule!

- Nu opriți pe benzile de circulație și pe banda de urgență ! În cazul unei pene sau defecțiuni tehnice, porniți luminile de avarie, echipați-vă cu vesta reflectorizantă, scoateți pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și amplasați triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari!

Taguri articol


12