Folk cu Ducu Bertzi, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Folk cu Ducu Bertzi, la Constanța

Monden 04 Februarie 2015 / 00:00 1066 accesări

            Unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti de folk din România, Ducu Bertzi, revine la Constanța, pentru un concert de excepţie. Evenimentul este programat sâmbătă seară, începând cu ora 20.30, la Amethyst Music Club din cadrul Millenium Business Center. Ultima prezență a artistului la Constanța s-a consumat în urmă cu o lună, când a susținut un recital alături de violonistul Mihai Neniță într-un local plin, așa cum se va întâmpla, cel mai probabil, și sâmbătă seară.

            MOŞTENIRE MUZICALĂ CU „FLOARE DE COLŢ” Ducu Bertzi Alexandru s-a născut la Sighetu Marmaţiei, în Maramureş, pe 21 septembrie 1955. În anul 1997, folkistul a scos pe piaţă primul său album, „Dor de ducă”, considerat de fani şi critici, deopotrivă, drept cel mai expresiv din cariera sa. Albumul conţine piese prin care Ducu Bertzi s-a făcut remarcat înainte de anii ’90, la Cenaclul Flacăra, cu versuri care au fost compuse chiar de către el, printre care şi binecunoscutele „M-am îndrăgostit numai de ea” şi „Floare de colţ”. Din repertoriul recitalului nu vor lipsi piese de referinţă pentru muzica folk românească, printre care „Dacă tu”, „Suflet fără chei”, „Când s-o-mpărțit norocu'” şi multe altele.

            Ducu Bertzi a început să colaboreze cu violonistul de peste Prut, Mihai Neniţă, în urmă cu trei ani. De-a lungul celor peste 30 de ani de activitate, Ducu Bertzi a susţinut peste 4.000 de spectacole în ţară şi străinătate, participând şi la Cenaclul Flacăra. Din 1998, a început să colinde scenele de pe trei continente și să fie unul dintre cei mai iubiți artiști ai românilor de peste hotare, care îl solicită pentru cântecele nemuritoare ce le amintesc de „acasă” ori de pitorescul Maramureș, zonă din care provine cântărețul.

            Ducu Bertzi este cetăţean de onoare al municipiului Sighetu Marmaţiei, iar în decembrie 2007, a primit din partea Preafericitului Patriarh Daniel cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei - „Crucea Moldavă”.



12