20.000 de forțe ale MAI au fost mobilizate pentru 600 de manifestări publice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În weekend

20.000 de forțe ale MAI au fost mobilizate pentru 600 de manifestări publice

Eveniment 13 August 2016 / 10:28 409 accesări

Peste 20.000 de polițiști, pompieri și jandarmi au fost mobilizați pentru a asigura măsuri de ordine la 600 de manifestări publice, programate la acest final de săptămână, printre care la funeraliile Reginei Ana, concertul Rihanna din Capitală, Sumerwell, dar și ceremonii religioase, anunță MAI.

"La nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost dispuse măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în întreaga țară, în următoarele trei zile, când sunt programate peste 600 de manifestări publice - religioase, militare și artistice, la care se așteaptă participarea unui număr de aproximativ 859.000 de persoane. Zilnic, vor fi mobilizați, în medie, peste 20.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră care vor fi implicați în menținerea ordinii publice la locurile de desfășurare a evenimentelor și vor acționa pentru descurajarea și combaterea faptelor ilegale, precum și pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave de circulație", se arată într-un comunicat remis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Peste 2.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați, pentru fiecare zi, doar în Capitală , unde vor avea loc mai multe concerte la care sunt așteptați peste 35.000 de oameni.

"O atenție deosebită va fi acordată asigurării asistenței medicale de urgență, sens în care, zilnic, la nivel național, vor fi pregătite peste 1.000 de cadre SMURD. La evenimentele cu public numeros, va fi asigurată prezența permanentă a unor echipaje de prim-ajutor. Peste 1.300 de polițiști rutieri vor fi mobilizați la nivel național pe cele mai aglomerate drumuri naționale și autostrăzi, având în vedere că majoritatea românilor beneficiază de un week-end prelungit, iar foarte mulți cetățeni vor merge în localități unde se vor organiza manifestări religioase sau în stațiuni turistice", mai precizează MAI.

Taguri articol


12