3.000 de euro pentru cîştigătorul Trofeului Festivalului National de Muzică Uşoară “DanS“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

3.000 de euro pentru cîştigătorul Trofeului Festivalului National de Muzică Uşoară “DanS“

Cultură 16 Septembrie 2006 / 00:00 872 accesări

Pregătirile pentru cea de-a II-a ediţie a Festivalului Naţional Muzicã Uşoarã “DanS“ de la Medgidia se află în plină desfăşurare. Organizat de Primãria municipiului Medgidia, în perioada 26-29 septembrie, festivalul promite să devină un eveniment cu tradiţie în peisajul muzicii uşoare româneşti. Organizatorii îşi doresc ca ediţia din acest an sã fie mai de rãsunet, decît cea precedentă şi să fie recunoscută ca o rampã de lansare pentru tinerii interpreţi şi compozitori, o cale prin care se promoveazã muzica uşoarã de calitate.

Festivalul “DanS“ se va întinde pe parcursul a patru seri, concurenţii urmînd să evolueze în cadrul secţiunilor Interpretare, Creaţie şi ªlagãre. Evenimentul a cãpãtat ecou naţional, fapt dovedit şi de numărul concurenţilor înscrişi anul acesta în competiţie, mult mai mare decît cel de la ediţia precedentă. Competiţia va fi destul de strînsã, cei 26 de tineri participanţi în festival din toate colţurile ţãrii, care au trecut de faza de preselecţie, dovedind calitãţi vocale excepţionale şi prezenţã scenicã pentru un viitor artistic de succes. Ei vor interpreta cîte o melodie din repertoriul muzical românesc, live, în acompaniamentul orchestrei festivalului, dirijatã de compozitorul Viorel Gavrilã. Seara şlagãrelor - ever green va fi una deosebitã, publicul avînd ocazia să asculte melodii de neuitat interpretate de artişti ai teatrelor de revistã din Baia Mare, Ploieşti, Galaţi, Deva, Piteşti şi Constanţa.

Juriul festivalului este compus din personalitãţi ale vieţii artistice din România, printre care: Aura Urziceanu, compozitorul Horia Moculescu, redactorii muzicali Titus Andrei şi Ioana Bogdan. Premiile festivalului sînt oferite de cãtre organizatori, Primãria şi Consiliul Local Medgidia, trofeul festivalului, în valoare de 3.000 euro, disputîndu-se între cele douã premii I de la secţiunile Creaţie şi Interpretare. Fiecare searã de spectacol se va încheia cu recitalurile susţinute de interpreţi cunoscuţi ai muzicii româneşti: Mirabela Dauer, Nicu Alifantis, Monica Anghel, Adrian Enache, Nico, Mircea Vintilã.

Pregãtirile de festival au intrat pe ultima sutã de metri, iar sãptãmîna viitoare vor sosi, la Medgidia, concurenţii care vor repeta împreunã cu orchestra festivalului. Biletele vor fi puse în vînzare la Casa de Culturã "Lucian Grigorescu", locul în care se vor desfãşura spectacolele.

Taguri articol


12