65.000 de pachete de țigări, confiscate în Portul Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Captură de proporții

65.000 de pachete de țigări, confiscate în Portul Constanța

Eveniment 13 Decembrie 2016 / 17:13 457 accesări

Polițiștii de frontieră constănțeni au făcut luni o captură de proporții în Portul Constanța Sud - Agigea! Aceștia au controlat un container sosit din Slovenia pe adresa unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Constanța și au descoperit 65.000 de pachete de țigări de contrabandă, mărcile "Marble" și "Ashima". Mărfurile, în valoare totală de 650.000 de lei, au fost confiscate de autorități pentru continuarea cercetărilor. Administratorul firmei importatoare este un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Constanța.

În urmă cu doar câteva zile, polițiștii Secției Regionale Transporturi Constanța au finalizat cercetările într-un amplu dosar ce vizează o rețea specializată în contrabanda cu țigări. Sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, oamenii legii au efectuat 26 de percheziții domiciliare în județul Constanța, la persoane bănuite că făceau parte din gruparea respectivă. "De asemenea, în cauză, în perioada anterior menţionată, polițiștii au depistat în flagrant cinci persoane care se ocupau cu transportul şi aprovizionarea cu ţigări", se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Poliția Română.

În urma acțiunilor, polițiștii au confiscat aproape 9.000 de pachete de țigări, 29.000 de lei și 2.100 de euro. Prejudiciul provocat de membrii găștii se ridică, potrivit anchetatorilor, la suma totală de peste 200.000 de lei. "În cauză, au fost reținute pe bază de ordonanțe cinci persoane. Ulterior, instanța de judecată a dispus măsura arestului preventiv față de două dintre acestea, iar pentru celelalte trei s-a luat măsura controlului judiciar", se mai precizează în documentul citat. Investigația vizează 16 persoane implicate în această afacere. La acțiunile organizate au participat și ofițeri ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.12