7.000 de mesaje anti-islamice, postate zilnic pe Twitter

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Număr aproape triplu în iulie față de aprilie

7.000 de mesaje anti-islamice, postate zilnic pe Twitter

Externe 18 August 2016 / 16:40 364 accesări

În medie, aproape 7.000 de mesaje, în limba engleză, cu caracter islamofob au fost postate zilnic pe rețeaua socială Twitter în luna iulie, la nivel global, potrivit datelor analizate de institutul Demos, scrie BBC News online. Datele arată că numărul mesajelor islamofobe aproape că s-a triplat în iulie comparativ cu luna aprilie, atunci când se înregistra o medie zilnică de 2.500 de mesaje. Cele mai multe astfel de mesaje au fost postate după atentatul de la Nisa, atacul armat de la Dallas și lovitura de stat eșuată din Turcia.

Institutul de cercetare britanic Demos a analizat mesajele postate pe rețeaua socială Twitter în perioada martie - iulie și a ajuns la concluzia că un număr de 215.247 de mesaje, în limba engleză, aveau un conținut "foarte probabil" anti-islamic, peiorativ sau care incita la ură. În Europa, marea majoritate a mesajelor de acest fel proveneau de la utilizatorii din Marea Britanie, dar și din Olanda, Franța și Germania.

Cel mai mare număr de mesaje islamofobe postate într-o singură zi (21.190) a fost pe data de 15 iulie, imediat după atentatul de la Nisa, soldat cu decesul a 85 de oameni. Statul Islamic a susținut că autorul atacului terorist era un simpatizant al grupării islamiste. Al doilea cel mai mare număr de mesaje cu caracter anti-islamic (11.320) a fost înregistrat și pe data de 8 iulie, a doua zi după ce un veteran al armatei americane a împușcat mortal cinci ofițeri de poliție la Dallas. Autorul, Micah Xavier Johnson, nu era de religie musulmană și nici nu avea legături cu vreo mișcare islamistă. Twitter a anunțat că va "continua să investească masiv" în instrumente care ar trebui să prevină abuzurile.



12