A fost aprobată înființarea Registrului Național de Cancer

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A fost aprobată înființarea Registrului Național de Cancer

Sănătate 03 August 2023 / 16:43 1643 accesări
www.facebook.com/guv.ro

www.facebook.com/guv.ro

Guvernul a aprobat, joi, hotărârea privind înfiinţarea Registrului Naţional de Cancer, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Guvernul a aprobat hotărârea de guvern privind înființarea Registrului Național de Cancer, care va duce în scurt timp la o colectare unitară a informațiilor privind toate tipurile de cancer, în vederea monitorizării incidenței cancerului la nivel național, evaluarea și controlul impactului acestei boli și fundamentarea politicilor de sănătate publică, a anunțat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la breafingul de după ședința Executivului.

Aceste raportări în Registrul Naţional de Cancer sunt obligatorii pentru întreg sistemul medical din România, fie public sau privat.Organizarea efectivă, cât și standardele de comunicare urmează a fi stabilite prin ordin al ministrului Sănătății, în următoarele 30 de zile. Potrivit acestuia, actul normativ, adoptat joi, privind înfiinţarea Registrului Naţional de Cancer face parte din "ecosistemul medical" prezentat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, săptămâna trecută.Ştiri recomandate

12