A nins în Chile, pentru prima oară în ultimul deceniu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A nins în Chile, pentru prima oară în ultimul deceniu
Externe 16 Iulie 2017 / 15:21 1146 accesări 0 comentarii

Locuitorii din capitala Chile, Santiago, au trecut printr-o experiență rară în weekend: este vorba despre prima ninsoare din ultimul deceniu, relatează DPA. În condițiile în care temperaturile au coborât sâmbătă aproape de limita de îngheț, 150.000 de locuințe au rămas fără electricitate, au anunțat autoritățile responsabile cu gestionarea catastrofelor. Mai multe străzi au fost închise pentru circulație din cauza faptului că stratul de zăpadă era de 30 de centimetri.

O treime din populația de 18 milioane a țării trăiește în capitală, notează DPA. În următoarele zile, temperaturile ar urma să scadă până la minus 3 grade Celsius.

Ninsorile s-au produs și în alte orașe în afară de Santiago, iar provinciile San Felipe, Los Andes și Valparaiso au fost vizate de alerte meteorologice pentru grindină și polei. Potrivit Xinhua, 14 dintre cele 15 regiuni din Chile au fost afectate sâmbătă de ploi puternice, furtuni cu tunete și fulgere, valuri mari și ninsori. Singura regiune care nu a fost vizată de o alertă meteorologică a fost Magallanes, în extremitatea sudică a țării.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2014 secunde