Adresa lui Abdeslam era cunoscută de autorități din decembrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Adresa lui Abdeslam era cunoscută de autorități din decembrie
25 Martie 2016 / 11:55 243 accesări 0 comentarii

Un poliţist de la secţia de poliţie din oraşul Mechelen, la nord de Bruxelles, a obţinut adresa la care se ascundea Salah Abdeslam din Molenbeek, de unde a fost arestat în urmă cu o săptămână, de pe 7 decembrie, dar dosarul nu a mai ajuns la autorităţile din capitală, scrie publicaţia belgiană DH.

Potrivit unor surse citate de publicaţia La Derniere Heure, un poliştist din Mechelen ar fi indicat adresa la care se ascundea Abdeslam (strada Quatre Vents, nr.79, comuna Molenbeek) de mai bine de trei luni într-un dosar adresat diviziei antiteroriste din cadrul poliţiei federale din Bruxelles, însă raportul nu a fost transmis mai departe.

Pe 7 decembrie, poliţistul a fost informat de un coleg că fiul unui anume Jamilla Mohamed, Abid, are multe contacte cu Salah Abdeslam.

În dosar se mai precizează că bărbatul se deplasa la bordului unui Citroen negru şi că locuia la adresa strada Quatre Vents, nr.79, comuna Molenbeek.

De la această adresă a fost arestat vinerea trecută Abdeslam împreună cu Abid, după cum indicase poliţistul din Mechelen.

Autorităţile belgiene au deschis o anchetă în acest caz pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili de transmiterea dosarului, care nu a mai ajuns la poliţia din capitală.

Salah Abdeslam, considerat singurul atacator în viaţă din cadrul atentatelor de la Paris din noiembrie 2015, şi-a recunoscut vineri implicarea în operaţiunea teroristă din capitala Franţei în faţa anchetatorilor belgieni, admiţând că s-a răzgândit să se mai arunce în aer la Stade de France şi l-a învinuit pe Abdelhamid Abaaoud pentru planificarea întregii operaţiuni, transmite postul francez BFMTV în baza unui document obţinut de la poliţia belgiană.Pagina a fost generata in 0.1261 secunde