„Aferim!”, pe marile ecrane din America

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Din ianuarie „Aferim!”, pe marile ecrane din America
Cultură 27 Decembrie 2015 / 15:00 531 accesări 0 comentarii

Filmul alb-negru „Aferim!”, distins anul acesta cu trofeul „Ursul de Argint” pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin, va rula și în cinematografele din Statele Unite ale Americii, din 22 ianuarie 2016. Filmul va fi distribuit de Big World Pictures. Lungmetrajul regizat de Radu Jude a fost deja proiectat într-o serie de evenimente speciale atât la Los Angeles, cât și la New York, în prezența producătorului Ada Solomon, dar și a actorului Cuzin Toma. Aceste proiecții speciale s-au desfășurat sub egida Institutului Cultural Român și Centrului Național al Cinematografiei.

„Aferim!”, propunerea României la categoria „cel mai bun film străin” a Premiilor Oscar 2016, este, până în prezent, cel mai de succes film românesc al anului, înregistrând aproape 77.000 de spectatori în sălile de cinema.

Acțiunea se petrece în Ţara Românească, la începutul secolului al XIX-lea. Din distribuţia filmului fac parte actorii: Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

Pe lângă „Ursul de Argint” de la Berlinală, „Aferim!” a fost distins cu alte premii: Trofeul Orașului Lisabona și Premiul de Distribuție la IndieLisboa, Le Bayard d'Or pentru cea mai bună imagine la Namur, Premiul Publicului la Let's CEE Viena și Premiul FIPRESCI, la Miskolc, Ungaria.

Citește și:

România alege dintre 14 pelicule, „cel mai bun film străin” propus pentru Oscar

„Aferim să ne fie!”

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1867 secunde