„Afumat“ şi fără permis, un tânăr a vrut să forţeze frontiera cu Bulgaria!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Afumat“ şi fără permis, un tânăr a vrut să forţeze frontiera cu Bulgaria!
Eveniment 09 Iunie 2017 / 15:57 2110 accesări 0 comentarii

În data de 08.06.2017, în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, o persoană de sex masculin care conducea un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în România. În autoturism, împreună cu şoferul, mai călătoreau trei pasageri. În momentul în care polițiștii de frontieră i-au solicitat documentele pentru efectuarea controlului de frontieră, şoferul a pornit mașina şi a trecut pe lângă toneta de control, fără a prezenta documentele, continuându-şi deplasarea spre teritoriul Bulgariei. Imediat, un echipaj mixt format din polițiști de frontieră români şi bulgari a pornit la urmărirea autovehiculului, oprindu-l la 400 metri pe teritoriul Bulgariei. Autovehiculul împreună cu șoferul și pasagerii au fost duși în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche pentru clarificarea situaţiei.

În urma controlului documentelor, polițiștii de frontieră au constat că șoferul este cetăţeanul român P.A., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa. De asemenea, pasagerii din autoturism erau doi tineri cetăţeni români, în vârstă de 22 si 26 ani, şi o tânără din Columbia, în vârstă de 26 ani. Deoarece şoferul mirosea a alcool, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, pentru a efectua testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,35 mg/l.

De asemenea, s-a mai stabilit că şoferul avea permisul de conducere reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. Tânărul a declarat că trecuse frontiera fără efectuarea formalităţilor deoarece înțelesese greșit semnul făcut de un poliţist de frontieră bulgar, crezând că îşi poate continua deplasarea. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ieşire din ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei drept de a conduce i-a fost suspendat sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1981 secunde