Ahmadinejad, boicotat la ONU

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ahmadinejad, boicotat la ONU

Externe 27 Septembrie 2012 / 00:00 342 accesări

SUA au boicotat, ieri, discursul rostit în faţa Adunării Generale a ONU de preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad. Potrivit misiunii diplomatice a SUA la ONU, ”Ahmadinejad a profitat încă o dată de vizita la ONU, pentru a enunţa teorii paranoice şi insulte respingătoare la adresa Israelului, de aceea SUA au decis să nu asiste la discursul său”. Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a acuzat, de la tribuna Adunării Generale ONU, Occidentul şi Israelul că intimidează ţara sa, prin intermediul armelor nucleare. ”Ameninţările persistente ale sioniştilor cu acţiuni militare împotriva măreţei noastre ţări evidenţiază clar această tristă realitate”, a spus Ahmadinejad.

DRONĂ INDIGENĂ Iranul a prezentat un nou tip de avion fără pilot indigen, capabil să acopere cea mai mare parte a regiunii Orientului Mijlociu, anunţă presa oficială. Avionul - Shahed (Martor) 129 - are o rază de acţiune de 2.000 de kilometri şi poate fi echipat cu bombe şi rachete, potrivit Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului. Shahed-129 ar fi capabil să efectueze misiuni de recunoaştere şi de luptă. Autorităţile iraniene au prezentat, anul trecut, un avion american fără pilot pe care au anunţat că l-au adus la sol prin intermediul controlului electronic. SUA au insistat că Iranul nu a doborât acest avion fără pilot, de tip RQ-170 Sentinel şi nici nu a utilizat tehnologie în cadrul războiului cibernetic pentru a prelua controlul asupra acestuia. Americanii au dat vina pe o defecţiune. Ulterior, Amir Ali Hajizadeh, şeful programului iranian aerospaţial, a anunţat că programul încearcă să construiască o copie a avionului american fără pilot capturat. Nu este clar dacă avionul iranian fără pilot Shahed-129 prezintă vreo asemănare cu avionul american fără pilot RQ-170 Sentinel.

Dezvăluirea avionului iranian are loc în urma unui exerciţiu naval major în Golf al SUA şi aliaţilor săi. Aproximativ 30 de ţări au participat la aceste manevre menite să testeze capacitatea comunităţii internaţionale de a face faţă minelor de care s-ar putea lovi nave în Golf şi Strâmtoarea Ormuz, tranzitată de o cincime dintre transporturile mondiale de petrol.

Taguri articol


12