Știri pe scurt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Știri pe scurt

Sport 07 Iulie 2015 / 00:00 926 accesări

CS Farul a obținut 17 medalii la CN de navomodelism

În perioada 29 iunie - 4 iulie, la Galați, au avut loc Campionatele Naționale de navomodelism la seniori și juniori, competiție la care sportivii de la CS Farul Constanța, pregătiți de Petrică Vasile, au cucerit 17 medalii. Vedeta delegației constănțene a fost Corneliu Costiniuc, care a obținut trei titluri de campion național, la machete C2, C4A și C4D, a patra medalie de aur fiind adusă în întrecerea pe echipe la machete C1 (Ion Marinescu, Ștefania Marinescu). Constănțenii au mai câștigat opt medalii de argint, prin Andrei Romeu, cu două clasări pe locul secund la machete C3A, Dan Gîrleanu - la machete C7A, Eugen Gîrleanu - la machete C7A, Corneliuc Costiniuc - la machete C7B, Iuliu Ludoceanu - la machete C8D, echipe de machete C2 (Corneliu Costiniuc) și echipe de machete C4 (Corneliu Costiniuc, Andrei Romeu și Florin Neagu). Palmaresul seniorilor constănțeni a fost completat de cele trei medalii de bronz cucerite de Florin Neagu, la machete C4A și machete C4D, și de echipa de machete C7 (Corneliu Costiniuc, Dan Gîrleanu și Eugen Gîrleanu), în timp ce juniorii au obținut doar două medalii de bronz, prin Paul Chirică, la machete 6A, și echipa de machete C8 (Ionuț Nedelcu).

Naționala de volei cadete a cucerit bronzul la Balcaniadă

Duminică seară, la Izvorani, s-a încheiat Campionatul Balcanic de volei rezervat cadetelor (jucătoare născute în 1998-1999 și mai tinere), ediția 2015. La competiție au participat opt formații, iar naționala României, antrenată de Ciprian Dîrnescu şi Nicoleta Iatan, a câștigat grupa din care a făcut parte, cu victorii la zero în fața echipelor din Muntenegru, Moldova și Macedonia, apoi a cedat în semifinala cu Serbia, care a devenit campioană balcanică. În meciul decisiv pentru bronz, România a dispus de Muntenegru cu 3:0. De notat că România nu mai urcase pe podium la o Balcaniadă rezervată acestei categorii de vârstă din anul 2011, când a obținut bronzul, la Tirana. Ultimul titlu balcanic datează din 2005, de la Požarevac (Serbia)! Organizatorii au oferit şi premii speciale pentru cele mai valoroase jucătoare ale competiţiei, iar coordonatoarea Bianca Pașca a fost declarată cea mai bună jucătoare la serviciu.

Judoka Larisa Florian a cucerit a doua medalie pentru România la Universiadă

Larisa Florian a obţinut, ieri, medalia de argint la categoria 52 kg, în competiţia de judo a Universiadei de la Gwangju (Coreea de Sud). În primul tur, Florian a învins-o pe Faisa Aishahine (Algeria), în sferturile de finală a trecut de Nica Antonis (Belgia), pentru ca în semifinale să o învingă pe rusoaica Anna Dmitrieva. În ultimul act, ea a fost învinsă prin ippon de Mako Uchio (Japonia). Tot luni au mai evoluat Loredana Ohîi (57 kg), Remus Lazea (66 kg) şi Eduard Nicolaescu (73 kg), care au ajuns doar până în faza recalificărilor. Delegaţia tricoloră a obţinut prima medalie tot la judo, sâmbătă, prin Vlăduţ Simionescu (bronz la categoria +100 kg). În concursul de tir, echipa masculină a României, alcătuită din Ștefan Rareș Ion, Alexandru Ștefan Saucă și Vlad Paul Săcăleanu, a ocupat locul 4 în proba de pistol 50 m. Sportivii români au totalizat 1.616 puncte, fiind devansați în clasament de Coreea de Sud 1.655p, Rusia 1.636p și Mongolia 1.620p. De remarcat că recordul mondial în această probă este deținut de România (1.719p) și datează din 1985, de la Osijek.

Handbalistele tricolore au pierdut primul meci la Gwangju

Echipa naţională de handbal feminin a României a fost învinsă, ieri, de reprezentativa Serbiei, cu scorul de 27-25 (12-12), în primul meci disputat la Universiada de la Gwangju (Coreea de Sud). României va întâlni, azi, Muntenegru, celelalte partide fiind programate astfel: cu Japonia (la 9 iulie), cu Ucraina (la 10 iulie) și cu Coreea de Sud (la 12 iulie), pentru ca la 13 iulie să aibă loc meciurile de clasament final şi cele pentru medalii. La Universiada de vară de la Gwangju, care se va încheia la 14 iulie, participă peste 20.000 de sportivi din 170 de ţări, la 21 de discipline.

Clasări onorabile pentru Robert Vișoiu în cursele GP2 de la Silverstone

Pilotul român Robert Vișoiu s-a clasat sâmbătă pe locul 12 în prima cursă programată în GP2 Series pe circuitul britanic Silverstone, iar duminică a fost al 11-lea în cursa de sprint. El a pornit de pe poziția a 22-a în prima cursă și s-a clasat pe locul al 14-lea la final. În urma penalizării a doi piloți din fața sa, românul a trecut în cele din urmă pe poziția a 12-lea în clasament. În cursa de sprint desfășurată duminică, Robert a pornit de pe locul 12 și a avut un start mai puțin reușit decât sâmbătă, pierzând câteva locuri. Modul în care a reușit să păstreze pneurile până la final și strategia bună l-au ajutat pe român să facă două depășiri importante, astfel că s-a clasat pe locul 11 la final. Următoarea etapă din GP2 Series va avea loc la sfârșitul lunii iulie, pe pista maghiară Hungaroring, unde Robert Vișoiu a repurtat o victorie în GP3 și a avut o evoluție foarte bună la fiecare apariție.

Ioana Mincă, eliminată în primul tur la Wimbledon, la junioare

Jucătoarea de tenis Ioana Mincă a ratat, ieri, calificarea în turul al doilea al probei de simplu junioare de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Mincă a fost învinsă în primul tur, cu scorul de 6-2, 5-7, 6-0, după o oră şi 29 de minute, de Anna Blinkova (Rusia), cap de serie nr. 12. În turul secund, în întrecerea junioarelor este calificată Jaqueline Cristian, care va juca împotriva sportivei ruse Anastasia Potapova.

Lucie Safarova a fost eliminată în optimi, la Wimbledon

Jucătoarea cehă Lucie Safarova, finalistă la Roland Garros şi cap de serie nr. 6, a fost eliminată, ieri, în optimile turneului de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului. Safarova, semifinalistă sezonul trecut la Wimbledon, a fost învinsă de sportiva americană Coco Vandeweghe, locul 47 mondial, scor 7-6 (7/1), 7-6 (7/4). În sferturi, Vandeweghe o va întâlni pe rusoaica Maria Sharapova, care a trecut, cu 6-4, 6-4, de Zarina Diyas (Kazahstan). Și americanca Madison Keys, favorită 12, s-a calificat în sferturile turneului de la Wimbledon, după ce a trecut de Olga Govortsova (Belarus, jucătoare venită din calificări, locul 122 WTA). Madison Keys s-a impus cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1. În sferturi, Keys va juca în compania învingătoarei din meciul dintre poloneza Agnieszka Radwanska şi sportiva sârbă Jelena Jankovic.

Serena Williams s-a calificat la Turneul Campioanelor

Jucătoarea americană Serena Williams, liderul WTA, s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, după ce a trecut, în optimi, de sora sa, Venus, a 16-a favorită. Serena Williams a învins-o pe Venus cu scorul de 6-4, 6-3, într-o oră şi opt minute, şi va juca în runda următoare cu învingătoarea din meciul Victoria Azarenka (Belarus, cap de serie nr. 23) - Belinca Bencic (Elveţia, favorită 30). Potrivit wtatennis.com, Serena Williams, calificată pentru Turneul Campioanelor înaintea acestui meci, a stabilit un record. Ea este jucătoarea calificată cel mai devreme pentru Turneul Campioanelor de când competiţia are formatul cu opt concurente, adică din 2003.

Higgins s-a impus în Openul Australian, primul turneu major al sezonului de snooker

Scoţianul John Higgins l-a învins pe englezul Martin Gould cu 9-8 în finala Openului Australian, primul turneu major al sezonului 2015-16 în snookerul profesionist. Acesta este al 27-lea titlu major al carierei pentru scoţianul în vârstă de 40 de ani, care astfel l-a egalat în clasamentul all-time în privința trofeelor câştigate pe englezul Ronnie O’Sullivan. Cei doi se află pe locul 3 în această ierarhie, fiind devansaţi de scoţianul Stephen Hendry, cu 36 de trofee, şi de englezul Steve Davis, cu 28 de trofee. Higgins l-a învins pe Gould, aflat încă în căutarea primului trofeu major al carierei, după disputarea jocului decisiv al finalei de la Bendigo, oraş aflat la 150 km distanţă de Melbourne. Pentru acest succes, Higgins, locul 13 în clasamentul mondial, a primit un cec în valoare de 75.000 de dolari australieni (aproximativ 50.000 de euro), iar Gould, locul 26 în clasamentul mondial, a fost recompensat cu 32.000 de dolari australieni (21.000 de euro). Următorul turneu major al sezonului va fi Mastersul de la Shanghai, programat în luna septembrie, însă până atunci au loc primele două etape din Circuitul Euro-Asiatic, la Riga şi Furth, precum şi Campionatul Mondial de şase bile roşii.

Andre Greipel a câştigat etapa a II-a a Turului Franţei

Ciclistul german al echipei Lotto-Soudal, Andre Greipel, a câştigat, duminică seară, etapa a II-a a Turului Franţei, disputată între localităţile olandeze Utrecht şi Zelande, pe distanţa de 166 de kilometri. Greipel, care a reuşit a şaptea victorie de etapă în Turul Franţei şi a 14-a în marile tururi, i-a învins la un sprint redus pe slovacul Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) şi pe elveţianul Fabian Cancellara (Trek). Spaniolul Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), britanicul Chris Froome (Sky), americanul Tejay van Garderen (BMC) şi columbianul Rigoberto Uran Uran (Etixx-Quick Step) au venit cu primul grup şi au pus o diferenţă de un minut şi 27 de secunde faţă de alţi favoriţi la victoria finală: italianul Vincenzo Nibali (Astana), columbianul Nairo Quintana şi spaniolul Alejandro Valverde (ambii Movistar) şi francezii Thibaut Pinot (FDJ), Jean-Christophe Peraud şi Romain Bardet (ambii AG2R). Tricoul galben a fost preluat de Fabian Cancellara. În clasament, el este urmat de germanul Tony Martin (Etixx-Quick Step), la trei secunde, şi de olandezul Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin), la şase secunde.



12