Apa uşoară, leac pentru boli grele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Apa uşoară, leac pentru boli grele

Monden 12 Mai 2010 / 00:00 642 accesări

O invenţie dătătoare de viaţă. Profesorul Nicola Trăilă, şeful Clinicii de chirurgie oncologică din cadrul Spitalului Municipal din Timişoara, a cercetat îndelung problema apei sărăcite în deuteriu. Teoria de la care a plecat a fost simplă, iar raţionamentul înţelept. Dacă s-a constatat că oamenii care locuiesc la înălţime şi care beau apă din gheţari (apă distilată) sunt mult mai sănătoşi, iar cancerul rareori se cuibăreşte în trupul lor, înseamnă că, cu cât cantitatea de deuteriu din apă este mai mică, cu atât bolile, mai ales cancerul, stau la distanţă de om. Pacienţii profesorului Trăilă, bolnavi de cancer, odată hidrataţi cu apa pură, au început să scape de greaţă, de ameţeli, de slăbiciunea din corp, de febră, de frisoane, de toate efectele adverse ale citostaticelor, iar celulele canceroase nu mai erau lăsate să se dezvolte şi nici să se răspândească în organism. Deşi foarte mulţi medici au fost interesaţi de apa pură, procesul de producere a apei era costisitor, iar resursele Clinicii de chirurgie oncologică nu ar fi permis realizarea de experimente. S-au găsit oameni generoşi care să investească în aparatura necesară obţinerii de apă sărăcită în deuteriu. Aşa a apărut Cristian Mladin, un inginer care a investit în această idee. Directorul i-a făcut transfer de brevet, iar acum, partenerul său produce apa şi o vinde peste tot în ţară şi în străinătate. Minunea descoperită de români a fost premiată cu cinci medalii de aur şi trei de argint la saloanele de inventică de la Bruxelles, Geneva, Londra şi Budapesta.

Cancerul, o maladie schimbătoare. Tot mai multe forme ale cancerului sunt tratabile graţie progresului tehnologic. Identificarea multora din cauzele ce pot declanşa temuta maladie este de un real ajutor. De exemplu, băuturile carbogazoase dulci pot dubla riscul dezvoltării cancerului pancreatic, din cauza conţinutului ridicat de zaharoză. Un studiu realizat la Universitatea Georgetown din SUA a evaluat riscul dezvoltării cancerului pancreatic pentru consumatorii de sucuri care conţin zahăr, în rândul a 60.000 de persoane din Singapore, pe o perioadă de 14 ani. Principala concluzie a studiului a fost că persoanele care consumă mai mult de două băuturi carbogazoase pe săptămână prezintă un risc dublu de a dezvolta această afecţiune faţă de cele care beau mai puţin de două sucuri dulci săptămânal. Un al doilea studiu, realizat de specialiştii Universităţii East England, care s-a desfăşurat pe o perioadă de 16 ani şi la care au participat 25.000 de persoane, a arătat că cei a căror dietă zilnică include o cantitate mai mare de zaharoză sunt de două ori mai expuşi riscului de a dezvolta cancer pancreatic. Cercetătorii nu au aflat deocamdată care este cauza acestui fenomen, una dintre ipoteze fiind că excesul de zaharoză provoacă apariţia cancerului pancreatic prin creşterea producţiei de insulină, o substanţă sintetizată de pancreas, care are rolul de a scădea concentraţia zahărului din sânge, după fiecare masă. Descoperirea a fost validată de un al treilea studiu, realizat pe 160.000 de persoane, în cadrul Universităţii din Hawaii, care a arătat că un consum ridicat de fructoză şi zaharoză duce la o creştere cu 35% a riscului apariţiei cancerului pancreatic.



12