Apple se alătură competitorilor săi în alianța pentru inteligență artificială

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Apple se alătură competitorilor săi în alianța pentru inteligență artificială

Tehnologie 28 Ianuarie 2017 / 17:14 661 accesări

Grupul informatic Apple se alătură alianței pentru inteligență artificială care s-a format la finalul anului trecut și care include cei mai mari jucători ai sectorului tehnologic american, scrie vineri AFP.

Spre deosebire de concurenții săi direcți precum Google, Facebook sau Microsoft, compania Apple a fost discretă până în prezent în ce privește proiectele sale în domeniul inteligenței artificiale. ''Apple se alătură parteneriatului pentru inteligență artificială ca un membru fondator'', a indicat vineri această societate pe site-ul său de internet. Parteneriatul, cu scop non-profit, care a fost anunțat inițial la finalul lunii septembrie reunește Microsoft, Amazon, Google și subsidiara sa britanică DeepMind, Facebook și IBM. Obiectivul anunțat este de a determina bunele practici comune și de a garanta că tehnologia respectivă este folosită în scopul oamenilor și a societății.

În timp ce marii jucători ai sectorului tehnologic investesc foarte mult în prezent în domeniul inteligenței artificiale, acest parteneriat reprezintă doar una dintre inițiativele lansate pentru combaterea temerilor că mașinile vor scăpa de sub control și vor fi nefaste pentru umanitate. Miliardarul Elon Musk, patronul Tesla și al SpaceX, a participat anul trecut la crearea unei organizații non profit consacrată cercetării asupra inteligenței artificiale, OpenAI, declarând cu acel prilej că prin această inițiativă vrea să se asigure că această tehnologie va funcționa ca să ajute umanitatea, conform AFP.12