ATENȚIE! Uite ce recomandă CFR călătorilor, în perioada următoare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ATENȚIE! Uite ce recomandă CFR călătorilor, în perioada următoare!

Social 02 August 2017 / 16:10 571 accesări

Pentru că în următoarea perioadă se anunță un trafic crescut spre destinațiile turistice de pe litoral și zonele montane, CFR Călători operează cu întreg parcul activ de material rulant și va aloca operativ capacități suplimentare trenurilor la care se înregistrează cele mai mari solicitări, în funcție de disponibilități. ”În această perioadă, în parcurs, în Depouri și Revizii de Vagoane se fac verificări suplimentare la instalațiile de climatizare pentru diminuarea și evitarea defectărilor de natură tehnică. Cu toate acestea, pot apărea situații neprevăzute și disfuncționalități la temperaturi extreme de peste 35 de grade C care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade C”, atrage atenția CFR Călători, pe pagina sa oficială de Facebook. Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în contextul avertizărilor meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată. ”Reducerea vitezei de circulaţie, în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România. Rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor”, mai arată sursa citată.

RECOMANDĂRI CFR recomandă pentru toți pasagerii, dar în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale, următoarele: să aibă o sticlă cu apă; să aibă medicația necesară în caz de nevoie; dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren. În caz de nevoie, în unele trenuri și în gări personalul feroviar este pregătit să ofere apă călătorilor.

RESTRICȚII ANUNȚATE! Din cauza temperaturilor mari prognozate, au fost stabilite restricții de viteză pe următoarele intervale: Regionala CF Bucureşti: Mogoşoaia - Urziceni; Regionala CF Craiova: Piatra Olt - Cozia, Craiova - Orșova, Turceni - Gura Motrului; Regionala CF Iaşi: Iași - Tecuci; Regionala CF Constanța: Feteşti - Țăndărei, Fetești - Slobozia; Regionala CF Galați: Mărășești - Tecuci - Liești; Regionala CF Cluj: Dej - Ilva Mică, Boju - Cojocna, Cluj - Episcopia Bihor; Regionala CF Timișoara: Orșova - Timișoara; Regionala CF Brașov: Brașov - Teiuș, Brașov - Deda.

Taguri articol


12