Au fost achiziţionate primele doze de vaccin antigripal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
19.000 de doze Au fost achiziţionate primele doze de vaccin antigripal
Sănătate 12 Octombrie 2017 / 13:15 1495 accesări 1 comentariu

În această perioadă de tranziţie, în care temperaturile oscilează destul de mult şi într-un interval de timp foarte scurt, cazurile de gripă sau de viroze respiratorii se pot răspândi cu rapiditate. Vaccinarea antigripală reprezintă, însă, cea mai eficientă modalitate de a preveni o epidemie de gripă sezonieră. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat, pentru RomaniaTV.net, că în a doua parte a lunii octombrie urmează să se deruleze campania gratuită de vaccinare antigripală a persoanelor la risc. Gripa este o afecţiune gravă, care poate duce la spitalizare şi, uneori, chiar la deces. Vaccinul antigripal oferă cea mai bună protecţie împotriva gripei sezoniere şi reduce semnificativ răspândirea virusurilor gripale. "Campania gratuită de vaccinare a persoanelor la risc, derulată de Ministerul Sănătăţii începe în fiecare an în a doua parte a lunii octombrie. Primele vaccinuri, 19.000 de doze, au fost deja achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii, s-a încheiat procedura de licitaţie de achiziţie. În săptămâna următoare, aceste doze vor fi recepţionate şi vor ajunge la Direcţiile de Sănătate Publică, astfel încât medicii direct vaccinatori să poată să le ridice de acolo şi să se înceapă vaccinarea persoanelor la risc", a declarat, pentru RomaniaTV.net, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore. Persoanele care beneficiază de gratuite în ceea ce priveşte campania de vaccinare antigripală sunt: personalul medical, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, persoanele cu afecţiuni medicale, în special cardiologice şi respiratorii, gravidele.

În cazul persoanelor care nu beneficiază de gratuitate, acestea pot achiziţiona vaccinul din farmacii, mergând apoi la medicul de familie pentru a fi vaccinat.

1 comentariu

stire 12:54:12 / 13 Octombrie 2017
...

Pe langa aluminiu, mercur, celule de caine, porc si maimuta, vaccinurile mai contin si...celule de FETUSI avortati. Treaba voastra daca va vaccinati.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2728 secunde