Bilanţul epidemiei de coronavirus din China, în creştere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bilanţul epidemiei de coronavirus din China, în creştere Germania a confirmat primul caz de îmbolnăvire
Sănătate, Externe 28 Ianuarie 2020 / 12:22 2077 accesări

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat marţi că 106 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la 4.515, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Bilanţul anterior, comunicat duminică, indica 81 de decese şi 2.835 de cazuri.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piaţă în care se vindeau fructe de mare din centrul oraşului Wuhan, care vindea ilegal peşte şi apoi s-a extins în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai, precum şi în alte ţări: Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franţa şi Canada.

Noul coronavirus, depistat iniţial în oraşul Wuhan, este contagios şi în perioada de incubaţie - înainte de apariţia simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

Perioada de incubaţie a noului coronavirus - în timpul căreia o persoană este infectată, dar nu prezintă încă simptome - este de la una până la 14 zile, cred oficialii chinezi. Neavând simptome, persoana ar putea să nu ştie că este infectată şi ar putea transmite boala şi la alţi oameni.

CHINA AMÂNĂ ÎNCEPEREA NOULUI SEMESTRU ŞCOLAR

Ministerul Educaţiei din China a anunţat că va amâna începerea noului semestru şcolar, pe termen nedeterminat, în contextul agravării epidemiei cu coronavirus, informează site-ul postului RTE.

În prezent, elevii şi studenţii sunt încă în vacanţa de Anul Nou Lunar, iar Ministerul Educaţiei nu a oferit o dată pentru când s-ar putea relua anul şcolar.

Administratorii şcolilor au fost instruiţi să "solicite elevilor să nu iasă afară, să nu se adune şi să nu participe la activităţi centralizate", a precizat Ministerul Educaţiei.

Autorităţile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanţa de Anul Nou Lunar, care iniţial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populaţie şi să ţină sub control epidemia.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat marţi că 106 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la 4.515.

GERMANIA A CONFIRMAT PRIMUL CAZ DE INFECTARE CU CORONAVIRUS

Primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat în Germania, la un bărbat din localităţii Starnberg, a anunţat luni seară un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din landul Bavaria, relatează site-ul agenţiei Dpa. Pacientul este în stare stabilă, iziolat şi atent monitorizat de medici.

Germania este a doua ţară europeană, după Franţa, în care sunt depistate cazuri de infecţie cu noul coronavirus.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1576 secunde