Când vom putea circula omenește pe Podul de la Butelii?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nervii constănțenilor, puși la încercare Când vom putea circula omenește pe Podul de la Butelii?
Administrație 27 Noiembrie 2017 / 18:02 4972 accesări 9 comentarii

Deși au început furtunos, mai devreme cu două săptămâni decât ar fi trebuit, lucrările de modernizare a Podului de la Butelii s-au împotmolit rapid. Motivul? După decopertarea asfaltului, constructorul a descoperit că sunt probleme de ordin tehnic. Acum, primarul Decebal Făgădău a dat asigurări că partea de structură va fi gata până în vara viitorare, urmând a fi sistate din nou, pentru ca în toamna lui 2018 să fie realizate marcajele. Rămâne să vedem dacă asigurările primarului se vor transforma în realitate sau vom avea, din nou, un deja-vu mioritic.

Vi se pare că traficul din Constanța este deosebit de aglomerat, haotic și enervant? Ei, bine, nu vi se pare! Chiar așa este! Nu trebuie să fii specialist ca să îţi dai seama că a circula în municipiu, indiferent de oră, e ca și cum ai participa la o cursă cu obstacole. Mai grav este că lucrurile se înrăutățesc pe zi ce trece, iar Primăria, care ar trebui să rezolve aceste probleme, mai rău le accentuează. Fiecare sens giratoriu apărut nu face decât să îngreuneze circulația, în loc să o fluidizeze. În plus, lucrările nerealizate la timp, sistematizările care nu sunt duse la capăt și experimentele făcute pe nervii șoferilor transformă drumurile într-un calvar.

Printre proiectele încurcă-lume se numără și deja celebrul Pasaj al Cumpenei sau Podului de la Butelii, cum îl știe toată lumea. Demarate în această primăvară, lucrările de modernizare a Podului de la Butelii s-au oprit brusc, la scurt timp după ce au fost începute. Motivul? După decopertarea asfaltului, constructorul a descoperit că sunt probleme de ordin tehnic. Primăria Constanța a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că reabilitarea Podului de la Butelii a fost suspendată pentru o perioadă nedeterminată. „Din cauza problemelor de ordin tehnic apărute odată cu decopertarea Podului Cumpenei pentru reabilitare și modernizare, a fost necesară sistarea lucrărilor până la prezentarea soluției tehnice și a modalităților de continuare a lucrărilor de către proiectant”, se arata într-un comunicat al Primăriei de la începtul lunii mai. De atunci, s-a așternut liniștea pe șantier și a început calvarul șoferilor care tranzitează zilnic acest pod, care face legătura cu zona industrială și două cartiere ale orașului. Unul dintre cititorii ziarului Telegraf ne-a spus că circulația pe câte un singur sens de mers duce la adevărate blocaje în frafic. Asta ca să nu mai punem la socoteală faptul că gropile din carosabil ridică nivelul de stres al cetățenilor.

Întrebată când vor fi reluate lucrările la pod, conducerea administrației locale ne asigură că totul va fi bine. Primarul Decebal Făgădău a dat asigurări că partea de structură va fi gata până în vara viitoare, urmând a fi sistate din nou, pentru ca în toamna lui 2018 să fie realizate marcajele.

Amintim că reabilitarea Podului Cumpenei presupune scoaterea liniilor de tramvai, refacerea asfaltului, ocazie cu care se vor lărgi benzile de circulație, vor fi amenajate trotuarele, vor fi eliminați stâlpii de pe pod, va fi schimbat în totalitate sistemul de iluminat public cu unul ultramodern, ceea ce va presupune și introducerea tuturor cablurilor operatorilor de cablu, TV și telefonie într-o canalizație specială. Rămâne să vedem dacă asigurările primarului se vor transforma în realitate sau vom avea, din nou, un deja-vu mioritic.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1301 secunde