Care este cel mai consumat sortiment în restaurantele constănțene, de Florii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-au aprovizionat din timp Dezlegare la pește

Care este cel mai consumat sortiment în restaurantele constănțene, de Florii!

Eveniment 04 Aprilie 2015 / 00:00 4066 accesări

Pentru cei care țin postul Paștelui, Floriile reprezintă un prilej de bucurie prilejuit de Intrarea lui Iisus în Ierusalim, iar sărbătoarea este resimțită și în meniul alimentar, care în această zi permite consumarea de pește și produse din pește. Toți creștinii știu că de Florii este dezlegare la pește, iar restaurantele cu specific pescăresc s-au aprovizionat și au făcut pregătiri pentru a răspunde cerințelor constănțenilor. Dacă vă feriți să faceți miros de pește în propria bucătărie, vă puteți îndrepta către unul dintre restaurantele care au în meniu ciorbă sau borș de pește, saramură, dar și diferite sortimente de pește și fructe de mare pregătite de maeștri bucătari cu această ocazie. La unul dintre restaurantele cu specific pescăresc din Portul Turistic Tomis, Marina Bay, puteți găsi mai multe sortimente de supă și borș de pește, la prețuri care pornesc de la 18 lei/porție, preparate din calcan, crap, somon, doradă și biban de mare la prețuri ce pornesc de la 30 de lei/porție. Cei mai pretențioși se pot răsfăța cu mixuri de fructe de mare sau preparate mai sofisticate de pește, pentru care vor plăti până la 150 de lei/platou de 1.000 de grame. ”Pentru sărbătoarea de Florii pregătim clienților noștri mai multe specialități, din care nu vor lipsi produsele tradiționale: saramura de crap, borșul de pește, dar și mai multe sortimente de pește prăjit și la grătar”, a spus bucătarul unui restaurant din Constanța. Alte restaurante spun că și-au făcut deja aprovizionarea cu pește proaspăt în cantități mai mari decât de obicei, pentru că mulți constănțeni le vor călca pragul de Florii. ”Specialitatea noastră este saramura de crap, dar la fel de căutată în această perioadă este scrumbia de mare, fiind sezonul ei. De asemenea, clienții noștri caută bibanul de mare, dorada, chefalul, stavridul. Cei mai pretențioși clienți vor consuma ton, care, deși nu este specific zonei noastre, este căutat de constănțenii cu bani”, a spus un reprezentant al restaurantului On Plonge Jr. din stațiunea Mamaia. Prețurile pornesc de la 15 - 20 de lei pe porție și ajung până la aproximativ 40 de lei/porție, a adăugat acesta. Fie că vă gândiți să vă faceți pofta la restaurant sau, din contră, veți găti pește acasă, ziua de Florii nu ar trebui să treacă fără să consumați măcar o bucățică de pește.

Taguri articol


12