Cât de periculos e mersul la cluburile de fitness, în plină pandemie?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cât de periculos e mersul la cluburile de fitness, în plină pandemie?

Sănătate 29 Octombrie 2020 / 09:19 833 accesări

România a ţinut sălile de sport închise, timp de 90 de zile, deschizându-le abia după ce a dat drumul la terase şi la magazine comerciale.
Încă nu s-a pus încă problema ca sălile de fitness să se închidă din nou.

Cât de periculos e însă mersul la cluburile de fitness, în plină pandemie?
Şansele de infecții cu noul coronavirus la sala de fitness sunt minime, arată un studiu făcut de academicienii de la Sheffield Hallam University, conform Stirile TVR.
Sălile de sport ar trebui să rămână deschise pentru că prezintă un risc extrem de scăzut de infectare cu coronavirus.
Asta susţin academicienii de la Sheffield Hallam University în urma unui studiu care a început în septembrie.

Din 62 de milioane de vizite la sală în 14 ţări din Europa, doar 487 au rezultat în infectări. Echivalentul a sub 0,8 cazuri la o sută de mii de vizite la sală.

Un alt studiu, pe care l-au realizat norvegienii de la Universitatea din Oslo, a implicat peste 3.700 de oameni, cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani, fără comorbidităţi relevante pentru COVID-19.
Cei peste 3.700 de oameni au fost împărţiţi în două tabere: aproape jumătate dintre ei (1.896) au avut acces la gym, în perioada stării de urgenţă în Norvegia, când ţara se afla în carantină totală, în timp ce cealaltă jumătate (1.868), ţinuţi sub supraveghere, n-au mers la sală.

Datele pe care le-au obţinut au arătat că nicio creştere în transmiterea coronavirusului nu poate fi atribuită sălilor de fitness şi redeschiderii lor.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.161 secunde