Centrul Cultural Jean Constantin își deschide porțile. Vezi când!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În sfârșit Centrul Cultural Jean Constantin își deschide porțile. Vezi când!
Administrație 14 Februarie 2018 / 14:00 3814 accesări 3 comentarii
După cinci ani de chinuri, timp în care a fost într-o continuă reabilitare, fostul cinematograf-emblemă al Constanței și chiar al României, Republica, își va redeschide porțile săptămâna viitoare. Lucrările începute în 2013 abia au fost finalizate, însă Centrul Cultural „Jean Constantin”, căci aceasta este noua titulatură a obiectivului, nu a fost deschis nici până acum. Președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Horia Țuțuianu, a spus că lucrările sunt gata și că până acum s-a lucrat la actualizarea organigramei. Amintim că fostul cinematograf Republica a fost inaugurat în 1954. De la bun început a fost considerat o emblemă atât pentru oraș, cât și pentru țară, fiind al doilea cinematograf ca mărime și importanță din România, după Patria din București. DECĂDEREA ȘI RENAȘTEREA Cinematograful Republica a ținut ștacheta ridicată timp de 40 de ani. După schimbarea regimului comunist, coroborată cu invazia tehnologiei, studioul și-a pierdut din strălucire, iar, treptat, publicul și-a pierdut interesul. Fără o implicare a autorităților care aveau în proprietate obiectivul și după o încercare eșuată de privatizare, Republica s-a degradat, iar la mijlocul anilor '90 a ajuns o ruină. În 2013, însă, CJC a preluat imobilul și a obținut peste 11 milioane de lei din fonduri europene pentru reabilitarea obiectivului. Contribuția CJC pentru acest proiect a fost de peste 500.000 de lei. Inițial, noul centru trebuia să fie inaugurat în 2015, dar, din cauza unor contestații repetate la achiziția dotărilor, termenul nu a fost respectat. Potrivit proiectului, noul centru va fi utilizat pentru activități de educație și recreere în beneficiul tinerilor.
Loading...

3 comentarii

Steven 20:03:57 / 14 Februarie 2018
parere

Acolo vor avea lo sedintele de partid ale pcr(psd)!Nimic altceva!

un constănțean 05:22:39 / 15 Februarie 2018
ce titlu idiot

Un centru cultural nu își deschide porțile că nu e han nici grajd. Cine mai lucrează pe la voi, la Telegraf?

gheorghe miscu 09:15:12 / 17 Februarie 2018
Centrul cultural Jean Constantin

Din titlu trebuia sa aflam cind se inaugureaza Centrul cultural ! nu am aflat !!! probabil ca cel care a scris articolul habar nu are ! Jean Constntin merita o inaugurare a Centului cultural, pe masura talentului si al devotamentului in slujba artei ,a culturii !!! Expozitia internationala de fotografie, care are loc in Constanta ,era un bun prilej de inaugurare ! dar nu s-a gindit nimeni ! in schimb s-au gindit Biblioteca Judeteana , Teatrul de stat si 2 circiumi din Constanta ,si ca sa fie atractia si mai mare ,se face si lansare de carte si degustari de vinuri(sper ca din Dobrogea, sau macar vinuri romanesti ) !!! Deci arta ,cultura !!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.171 secunde