Cinci persoane, arestate la Constanța pentru trafic de minori şi trafic de droguri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cinci persoane, arestate la Constanța pentru trafic de minori şi trafic de droguri

Justiție 22 Martie 2023 / 21:08 1952 accesări

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus, în data de 21.03.2023, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a cinci inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, proxenetism, pornografie infantilă,trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, în anul 2022, unul dintre inculpați a recrutat o persoană vătămată minoră,în vârstă de 17 ani, profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia, provocată inclusiv de consumul de droguri, cu scopul de a o exploata sexual, prin obligarea acesteia la practicarea prostituției.

Totodată, din anul 2022 și până în luna martie 2023, inculpatul cu sprijinul altor doi inculpați, au adăpostit, transportat și obligat persoana vătămată minoră, să practice prostituția, într-un apartament din municipiul Constanța, în vederea obținerii de foloase patrimoniale.

În acest scop, unul dintreinculpați a realizat fotografii care înfățișau persoana vătămată minoră în mai multe ipostaze cu tentă vădit sexuală, imagini pe care le-a distribuit prin atașarea lor la anunțuri ce a fost publicate în vederea atragerii de clienți dispuși să plătească pentru a întreține relații sexuale cu aceasta.

De asemenea, în cauză s-a reținut faptul că alți doi inculpați, au deținut, la 21.03.2023, în vederea comercializării, droguri de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data menționată, au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 300 de grame de cocaină și 100 de grame 3-CMC, 2 cântare electronice , sumele de 1.800 de euro, 200 de franci și 21.000 de lei, precum și două arme, respectiv una letală cu glonț, cu încărcător aferent, 6 cartușe de calibrul 6,35 mm și o armă neletală, de tip pistol, pe bază de gaze lacrimogene, calibrul 9 mm, cu încărcător aferent, deținute fără drept, 20 de terminale mobile, precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile, 22.03.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a celor cinci inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.12