Ciocolata, bună pentru colesterol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ciocolata, bună pentru colesterol

Sănătate 15 Ianuarie 2010 / 00:00 834 accesări

Ciocolata şi cacao pot proteja organismul împotriva fluctuaţiilor de colesterol. Datorită conţinutului de flavonoidele cu proprietăţi antioxidante, ciocolata poate regla nivelul colesterolului. De asemenea, vitamina B3, conţinută în ciocolată, reduce colmatarea arterelor. Ciocolata este şi un excelent antioxidant. Ea conţine un număr mare de substanţe antioxidante care neutralizează radicalii liberi care cauzează oxidarea. Capacitatea antioxidantă este de 4 - 5 ori mai mare decât cea a ceaiului negru, de 2 - 3 ori mai mare decât a ceaiului verde şi a vinului. Acest lucru se datorează flavonoidelor şi mineralelor (zinc, mangan, cupru) din conţinutul de cacao, care sunt deosebit de active.



Ştiri recomandate

12