Ciolacu: A crescut importanţa strategică a Portului Constanţa şi a Mării Negre

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ciolacu: A crescut importanţa strategică a Portului Constanţa şi a Mării Negre

Politică 20 Aprilie 2022 / 08:54 2124 accesări
Foto: facebook, Marcel Ciolacu

Foto: facebook, Marcel Ciolacu

Importanţa strategică şi comercială a Portului Constanţa şi a Mării Negre a crescut în contextul războiului din Ucraina, a declarat, marţi, la Constanţa, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, statul român trebuie să facă eforturi pentru punerea în valoare a Portului Constanţa, subliniind că în prezent se lucrează la refacerea a 35 de linii de cale ferată, dar şi la reabilitarea mai multor poduri din port.

"Deja Guvernul, din Fondul de rezervă al primului ministru, a alocat o sumă importantă pentru investiţiile în Portul Constanţa. Este foarte clar că în urma războiului din Ucraina s-a ridicat importanţa strategică şi comercială a Portului Constanţa şi a Mării Negre. Este evident un efort pe care trebuie să îl facă foarte rapid statul român, prin ministerşi prin conducerea Portului Constanţa.

Săptămâna viitoare o să fac o deplasare în Ucraina, unde o să avem o discuţii şi cu omologul meu din Ucraina, sperăm şi cu primul ministru şi cu preşedintele Ucrainei, să îi asigurăm că logistic România se pregăteşte atât pe zona umanitară, dar şi pe zona comercială, ca mărfurile din Ucraina să tranziteze România şi să meargă mai departe către statele civilizate, astfel încât activitatea economică să continue şi din Ucraina prin România“,a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Ciolacu, care este şi preşedinte al Partidului Social Democrat, susţine că, împreună cu preşedintele Partidului Naţional Liberal, premierul Nicolae Ciucă, "reuşesc să tragă la aceeaşi căruţă" şi "să pună înaintea oricăror interese politice statul român şi interesele României în primul rând".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au efectuat, marţi, o vizită la Administraţia Portuară din Constanţa.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1739 secunde