Coaliţia a decis desființarea a 200.000 de posturi libere, dar bugetate de stat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Coaliţia a decis desființarea a 200.000 de posturi libere, dar bugetate de stat

Politică 27 Iulie 2023 / 08:19 1581 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

În ședința convocată miercuri pentru a decide măsurile fiscale care să permită încadrarea în deficitul asumat de 4,4%, care ar trebui să însemne modificări de taxe și impozite și regândirea unor facilități fiscale, liderii coaliției au ajuns la un acord privind desființarea a aproximativ 200.000 de posturi libere, dar bugetate din aparatul de stat.

S-a mai discutat despre o taxă de la 10 la sută pentru salariile angajaților din IT care depășesc 15 mii de lei.

O altă propunere pe care o iau în considerare cei din coaliție este reducerea cu 50 la sută a numărului membrilor cabinetelor președinților de Consilii Județene.

Liberalii și social democrații au discutat zilele acestea inclusiv despre varianta în care angajații de la stat vor plăti contribuția la sănătate de 10% pentru voucherele de vacanță și tichetele de masă.

Guvernul vrea să elimine facilitățile fiscale pentru angajații din construcții, iar dacă acest lucru se va întâmpla, în toamnă ar putea fi urmat de o creștere a salariului minim. Nicolae Ciucă a cerut o analiză înainte de a-şi da acordul în coaliție pentru eliminarea facilitaților fiscale pentru angajații din agricultură și cei din industria alimentară.Ştiri recomandate

12