Competiţia DJ-ilor "Music Thirst Studio 2006" a început şi în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Competiţia DJ-ilor "Music Thirst Studio 2006" a început şi în România

Monden 31 August 2006 / 00:00 770 accesări

De cîteva zile, DJ-ii români cu abilităţi de producător au posibilitatea să înscrie demo-uri în competiţia "Music Thirst Studio 2006". Marele premiu constă într-o sesiune de producţie organizată în studiouri profesioniste din Londra şi Barcelona, alături de cei doi membri ai renumitului grup de producători "Groove Armada", precum şi un set Pioneer CDJ 1000. Înscrierile se desfăşoară pînă pe data de 15 septembrie, cînd va începe procesul de jurizare a demo-urilor. Juriul din România, care va selecta zece demo-uri din totalul celor înscrise în competiţia "Heineken Music Thirst Studio", este format din: DJ Raoul, Mihai Cîmpineanu (Michi - producător "Şuie Paparude"), Cătălin Muraru - director "A&R" al casei de discuri Roton, Cristian Ştefănescu - DJ şi producător "Yama Studios", precum şi Tom Wilson - DJ şi jurnalist specializat în muzica de club. Demo-urile evaluate şi selectate de reprezentanţii industriei muzicii electronice urbane din România vor fi trimise apoi spre jurizare membrilor grupului britanic "Groove Armada", Andy Cato şi Tom Findlay, care îi vor alege pe cei trei finalişti ai competiţiei. Evaluarea se desfăşoară pe baza aceloraşi criterii în toate ţările în care se organizează concursul: nivelul existent al abilităţilor de producţie, linia melodică, originalitatea piesei, lirica (dacă este o piesă vocală) şi “priza“ pe care piesa o poate avea la public.

Competiţia de anul trecut a adus la platane pe cei mai originali DJ şi a atras peste 60 de demo-uri în România şi sute de demo-uri în lume, precum şi numeroşi fani ai muzicii de club. Şi în acest an se pune accentul, în aceeaşi măsură, pe calităţile de DJ ale participanţilor şi pe cele de producător, oferind noi oportunităţi cîştigătorilor. Programul este o colaborare de excepţie între cei mai mari producători de muzică electronică urbană din întreaga lume şi DJ-i talentaţi cu abilităţi de producător, care va avea ca rezultat apariţia unor noi genuri muzicale.

DJ Raoul, cîştigătorul din România de anul trecut şi membru al juriului în acest an, explică importanţa noii componenţe a programului: “Producătorii au fost mult timp în umbra unora dintre cei mai mari artişti ai lumii, putînd să ridice sau să coboare un album în topuri. Dacă, în anii ‘80 – ‘90, producătorii erau prea puţin cunoscuţi, pentru că focus-ul era pe staruri, între timp, lucrurile au evoluat, apariţia tehnologiei avansate în muzică dînd posibilitatea producătorilor să iasă din umbră. Partea de producţie a muzicii electronice a devenit şi ea accesibilă, pentru că un lap-top şi software-ul potrivit pot fi de ajuns pentru a crea o super-piesă. În lume, sînt multe exemple de DJ-i renumiţi care au devenit producători: Fatboy Slim, Basement Jaxx, David Holmes, Xpress 2, Erick Morillo sau Roger Sanchez. Aşadar, DJ-ii sînt capabili şi să producă şi să mixeze muzica, ceea ce le oferă un avantaj net.”

Taguri articol


12