Condicuţa lui Mondial bagă după gratii Justiţia din România?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Traian Băsescu poate fi citat ca martor sau ca inculpat în dosarul fratelui său

Condicuţa lui Mondial bagă după gratii Justiţia din România?

Eveniment 23 Iunie 2014 / 00:00 1664 accesări

Ştia sau nu ştia preşedintele Băsescu despre problemele fratelui său, Mircea Băsescu? Pentru că dacă ştia, potrivit avocatului Lucian Bolcaş, preşedintele Traian Băsescu poate fi citat, ca martor, în dosar, ba chiar împotriva lui se poate începe urmărirea penală ca inculpat. Avocatul Lucian Bolcaș, care a dezvăluit situațiile în care poate fi audiat președintele Traian Băsescu în dosarul Mircea Băsescu - Bercea Mondial, a declarat, pentru Antena 3: „Da, poate fi citat în calitate de martor, fără niciun fel de discuție. Se poate porni urmărirea penală și în calitate de inculpat. Imunitatea domniei sale este discutată la CCR. Este participant complice la această acțiune. Faptul că a acceptat acțiunea se poate numi luare de mită“. Lucian Bolcaș a ținut să precizeze: „Domnul Traian Băsescu nu tace, a fost redus la tăcere“.

Cu un posibil răspuns la întrebarea care, zilele acestea, chinuie toată România vine chiar preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care anunţă că va face demersuri pentru ca „rapoartele Serviciului Român de Informații (SRI) şi Serviciului de Protecție și Pază (SPP)“ privind protecția şefului statului „în cazul vizitelor la clanul Bercea“ să ajungă la comisiile parlamentare, pentru realizarea unui raport din care să rezulte dacă preşedintele a fost sau nu informat. „SRI şi SPP au atribuții legale și norme interne precise privind protecția informativă în cazul vizitelor efectuate de președintele României, prin care să se asigure că acesta nu intră în contact cu persoane care au probleme cu legea sau care reprezintă un pericol pentru viața președintelui“, se arată într-un comunicat al preşedintelui Senatului, remis, sâmbătă, presei. Potrivit lui Tăriceanu, SRI și SPP sunt obligate să asigure protecția informativă a soțului sau soției președintelui și a tuturor rudelor sale de gradul 1 și au datoria să informeze organele abilitate ale statului în cazul în care constată activități cu caracter ilegal.

Noi zicem că ştia. Însuşi Traian Băsescu a recunoscut că ştia. Îi spusese fratele său, Mircea Băsescu, că este şantajat, de ce şi de către cine. Iar Traian Băsescu cunoştea foarte bine anturajul în care îl acuză acum pe fratele său că a intrat. Traian Băsescu s-a afişat cu regele Cioabă, nu o dată, soţia sa, Maria Băsescu, a primit o salbă de la Bercea Mondial, despre care Traian Băsescu zice că era doar o monedă, EBA a fost invitata ţiganilor la petreceri etc. Deci, din 2011, Traian Băsescu, prin firele vizibile şi invizibile cu care s-a legat de Justiţie, a făcut în aşa fel încât să îngroape dosarul fratelui său şi, prin eliminarea procurorului Eugen Iacobescu din sistem (pentru că spusese presei că fratele preşedintelui este implicat în dosarul în care a fost condamnat Bercea Mondial - n.r.), să facă pierdute înregistrările şi dovezile compromiţătoare la adresa sa.

Aseară, la „Punctul de întâlnire”, Radu Tudor a dezvăluit, în premieră, faptul că familia lui Bercea are încă o înregistrare în care numele lui Traian Băsescu este pomenit şi mai clar în legătură cu banii primiţi de la fratele său. O altă informaţie-bombă în scandalul Băsescu-Bercea priveşte existenţa unui carnet în care Bercea Mondial nota numele celor care luaseră bani şi cât anume luaseră. Potrivit lui Bercea, în total, două milioane de euro au fost daţi, direct sau prin intermediari, unor magistraţi, oameni politici etc. Singura concluzie este că sistemul judiciar a îngropat această bombă devastatoare, deoarece informaţia despre carnet se află în posesia investigatorilor încă din 2011.

Reamintim că Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, în urma intervenţiei sale la judecători, Bercea Mondial să scape de închisoare. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel.



12