Constanța a intrat în Săptămâna Europeană a Mobilității

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Locuitorii Bătrânului Tomis sunt invitați să se deplaseze cu bicicleta sau autobuzul

Constanța a intrat în Săptămâna Europeană a Mobilității

Social, Administrație, Lifestyle 16 Septembrie 2019 / 16:15 2627 accesări

Timp de șapte zile, în săptămâna 16 - 22 septembrie, Constanța, laolaltă cu alte orașe europene, sărbătorește „Săptămâna Europeană a mobilității“. Primăria Constanța îi invită pe toți locuitorii municipiului să dea curs îndemnului-slogan din acest an - „Mergi cu noi“ și să se bucure de vara târzie străbătând pe jos străzile orașului încărcate de istorie, transmite Primăria Constanța.
Evenimentele care vor marca săptămâna mobilității la Constanța începluni, 16 septembrie
, ora 11:00, cu Forumul de Mobilitate Urbană Durabilă, organizat în sala Remus Opreanu a Consiliului Județean Constanța, în cadrul căruia vor fi prezentate măsurile luate de municipalitate pentru încurajarea și facilitarea mobilității urbane.
Marți, miercuri și joi, polițiștii locali vor organiza lecții de educație rutieră și promovare a mobilității pietonale în trei unități de învățământ constănțene Vineri însă, elevii unei clase a Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ vor participa la o lecție de educație rutieră în Parcul Arheologic, prilej cu care copiii vor fi atât pietoni, cât și polițiști.Deasemenea, vineri, Primăria va relua campania „Alege autobuzul“ și toți angajații municipalității vor merge la serviciu cu autobuzul. Joi, vineri și sâmbătă, între orele 13:30 și 15:30 vor fi organizate tururi pietonale cu ghid în zona peninsulară a Constanței. Evenimentele se vor încheia duminică, 22 septembrie, cu restricționarea traficului auto pe bulevardul Tomis (tronsonul cuprins între Capitol și Palatul Administrativ) și organizarea unor activități privind promovarea deplasării pietonale la care vor participa elevi, părinți și profesori de la mai multe unități de învățământ din Constanța, cluburi sportive, bicicliști etc.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2038 secunde