Constanța. Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Constanța. Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului

Administrație 18 Ianuarie 2021 / 09:28 494 accesări

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa auacționatîn cooperare cu poliţiştii constănţeni în perioada 11 - 17 ianuarie,pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

Jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și târguri agroalimentare, gări și stații de transport în comun din zona de competență.

Pe timpul misiunilor executate în această perioadă, au fost aplicate 140 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 35000 lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, dar şi pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice.

În cursul săptămânii trecute jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestaţiei de protest organizată de sindicatul Sanitas, precum şi a turneului 5 din cadrul Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Săptămâna trecută au mai fost executate 79 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete, 7 misiuni în sprijinul lucrătorilor Gărzii de Coastă şi 3 misiuni în colaborare cu lucrătorii Direcţiei Silvice Constanţa.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 38 de obiective din competenţă.

Totodată, oamenii legii au asigurat şi protecţia transporturilor de vaccin împotriva COVID 19, în judeţul Constanţa.

Recomandăm cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.12
Pagina a fost generata in 0.1832 secunde