Consumul de kiwi reduce riscul de cancer

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consumul de kiwi reduce riscul de cancer

Sănătate 16 Ianuarie 2010 / 00:00 673 accesări

Kiwi este un fruct care conţine o serie de vitamine, dar în special vitaminele C, E, B2, B3, A, acizi organici şi fibre. De asemenea, el este bogat în cupru, potasiu şi magneziu, dar conţine şi alte minerale, de exemplu calciu, fosfor, fier, seleniu, dar şi zinc. Specialiştii spun că un fruct kiwi conţine mai mult potasiu decât o banană. El reprezintă un puternic antioxidant, întăritor al sistemului imunitar cu mare eficacitate împotriva efectelor îmbătrânirii. Consumul de kiwi reduce riscul producerii cancerului şi a bolilor de inimă şi previne formarea cataractei, care poate cauza orbirea. El previne apariţia astmului şi a alergiilor şi participă la refacerea structurilor lezate, intervenind în stările inflamatorii şi în vindecarea rănilor. Fructul se consumă proaspăt, tăiat pe jumătate şi mâncat direct din coajă cu ajutorul unei linguriţe sau ca suc natural.



Ştiri recomandate

12