Copil cu picioarele tăiate de tren

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Voia să-şi viziteze sora

Copil cu picioarele tăiate de tren

Eveniment 06 Mai 2014 / 00:00 2039 accesări

La numai 13 ani, un băiat din localitatea constănţeană Castelu a rămas infirm pe viaţă, după un accident stupid petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 9.00, în staţia CF Dorobanţu. Copilul a căzut sub roţile unui tren, după ce a încercat să sară de pe scara vagonului. Un poliţist şi un medic, care treceau prin zonă după ce ieşiseră din tura de noapte, au fost martorii teribilei scene. Aceştia l-au văzut pe Aidar Regep în timp ce se prăbuşea sub roţile mărfarului. Cei doi au dat alerta şi au sunat la 112, apoi i-au acordat copilului primele îngrijiri. Victima, care avea ambele picioare secţionate, se afla în stare de inconştienţă. În scurt timp, o ambulanţă a sosit la locul accidentului, însă, în condiţiile în care starea băiatului era extrem de gravă, a fost solicitat elicopterul SMURD, care l-a transportat pe minor la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Poliţiştii de la Transporturi Feroviare (TF) Valu lui Traian au pornit o anchetă pentru a stabili cum a fost posibil cumplitul accident.

ABANDONAT DE AMICUL SĂU Oamenii legii au reuşit să refacă filmul teribilului accident. Aceştia spun că, ieri dimineaţă, Aidar Regep a plecat de acasă, împreună cu mai mulţi prieteni, spre Constanţa. Avea de gând să-şi viziteze sora care locuieşte în comuna Cumpăna. Copiii s-au urcat într-un tren de persoane, fără să cumpere bilete, iar controlorul i-a prins şi i-a dat jos în staţia CF Dorobanţu. Hotărât să îşi continue călătoria, Aidar Regep nu a renunţat la planul său. El a văzut un tren de marfă, încărcat cu piatră, care mergea cu viteză mică şi s-a urcat pe scara unui vagon, în speranţa că va ajunge la Constanţa. A fost urmat de unul dintre amicii lui, un tânăr în vârstă de 17 ani, care a urcat pe scara vagonului următor. După un timp, mărfarul a virat la stânga. În momentul în care şi-au dat seama că trenul nu se îndreaptă spre Constanţa, ci către Năvodari, cei doi s-au speriat şi s-au hotărât să sară pe terasamentul căii ferate. Adolescentul de 17 ani a reuşit să aterizeze cu bine. Din nefericire, Aidar Regep a alunecat şi a căzut cu picioarele sub roţile trenului. În loc să-l ajute pe băiat sau să sune la 112, amicul lui a fugit şi l-a lăsat într-o baltă de sânge, în stare de inconştienţă. „Copilul rănit a avut foarte mare noroc că a fost văzut de medicul şi de poliţistul care se întorceau de la serviciu. Altfel, cred că ar fi zăcut acolo multe ore şi ar fi murit din cauza hemoragiei, pentru că zona în care s-a întâmplat nu este foarte circulată”, a declarat un angajat al CFR care a aflat despre tragedie.

OPERAT DE URGENŢĂ Poliţiştii i-au găsit pe doi dintre copiii care l-au însoţit pe Aidar Regep de la Castelu până la staţia CF Dorobanţu, reuşind să afle de la ei unde locuieşte familia acestuia. Oamenii legii au mers la Castelu şi au anunţat-o pe mama lui Regep că fiul ei a fost victima unui accident feroviar. Aişef Amet a fost audiată de poliţişti. Ea a declarat că băiatul a plecat dis-de-dimineaţă la Cumpăna şi că nu era prima oară când făcea acest drum. „Băiatul avea 20 de lei la el şi nu înţeleg de ce nu şi-a cumpărat bilet. Este cel mai mare dintre cei patru copii pe care-i am şi nu a păţit niciodată nimic”, a spus Aişef Amet. Aidar Regep a fost supus unei intervenţii chirurgicale, în urma căreia medicii au fost nevoiţi să-i amputeze de la genunchi piciorul stâng. Pe cel drept l-au operat în încercarea de a-l salva.12