Coronavirus: Rusia este de acord să producă vaccinul Sputnik V în India

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Coronavirus: Rusia este de acord să producă vaccinul Sputnik V în India

Externe 27 Noiembrie 2020 / 11:29 280 accesări
Sursa foto : DW.com

Sursa foto : DW.com

Rusia și India au ajuns la un acord pentru a produce în masă doze de vaccin Sputnik V împotriva COVID-19. Fondul suveran al Moscovei se află în spatele proiectului, alături de o firmă farmaceutică indiană.

Fondul suveran al Rusiei și compania farmaceutică indiană Hetero au convenit să producă peste 100 de milioane de doze pe an în India a vaccinului Sputnik V, potrivit unui comunicat vineri. Fondul rus de investiții directe (RDIF), care susține vaccinul și îl comercializează la nivel global, intenționează să înceapă producția la începutul anului 2021.

"Hetero, una dintre cele mai importante companii farmaceutice generice din India, au fost de acord să producă în India peste 100 de milioane de doze pe an de primul vaccin înregistrat din lume împotriva noii infecții cu coronavirus Sputnik V", a declarat RDIF într-un comunicat.

Cu studiile în fază finală în desfășurare, producătorul indian de droguri Dr. Reddy’s Laboratories Ltd., care a testat medicamentul, a declarat că se așteaptă ca studiile în stadiu târziu să fie finalizate imediat în martie 2021.

"În timp ce așteptăm cu nerăbdare rezultatele studiilor clinice din India, credem că fabricarea produsului la nivel local este crucială pentru a permite accesul rapid la pacienți", a declarat directorul Hetero, B. Murali Krishna.

Rusia a declarat că vaccinul este 92% eficient în protejarea oamenilor de COVID-19. Între timp, Moscova se grăbește să țină pasul cu concurenții occidentali care se luptă unul împotriva celuilalt în cursa pentru un vaccin eficient.

Sursa : DW.com

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1605 secunde