Cum poți să fentezi gerul? Cinci trucuri care te scapă de frig

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Măsuri anti-îngheț

Cum poți să fentezi gerul? Cinci trucuri care te scapă de frig

Lifestyle 15 Decembrie 2016 / 07:10 1771 accesări
Îmbrăcămintea este foarte importantă atunci când ne expunem frigului. Este vital să ne protejăm mâinile, picioarele și capul, pentru a nu pierde căldură.

Îmbrăcămintea este foarte importantă atunci când ne expunem frigului. Este vital să ne protejăm mâinile, picioarele și capul, pentru a nu pierde căldură.

După mai mulți ani în care iarna a părut mai degrabă o primăvară datorită temperaturilor anormal de mari, în 2016 se pare că avem parte de un anotimp rece... în toată regula, nu doar cu numele. Din păcate, însă, organismul uman obișnuit cu temperaturile ridicate din ultima vreme nu mai face față atât de bine gerului. Așa că, pentru a rezista frigului, este bine să știți câteva trucuri simple cu ajutorul cărora puteți evita eventualele neplăceri.

ÎMBRĂCĂMINTE ADECVATĂ

Probabil cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem în zilele friguroase este să ne îmbrăcăm adecvat. Specialiștii spun că ar trebui să punem pe noi măcar un maiou, un tricou și un pulover de lână sau o bluză fliss, pentru a reține căldura naturală a corpului. Nu trebuie neglijate nici extremitățile (mâini, picioare, cap), care sunt cele mai expuse. Așa că fesul, mănușile și încălțările groase nu trebuie să ne lipsească atunci când ieșim afară.

NU BEȚI CAFEAUA AFARĂ

Când frigul ne cuprinde toate oasele, suntem tentați să ne încălzim cu o băutură fierbinte. Atenție, specialiștii ne recomandă să nu consumăm cafea caldă afară. Potrivit medicilor, acest aliment blochează receptorii vaselor sanguine și le împiedică să se contracte. În acest caz, corpul pierde mai ușor căldura. Putem bea, în schimb, cafea decafeinizată, care nu are acest efect asupra vaselor de sânge. Sau, cel mai sigur, putem bea cafea în interiorul unui spațiu închis.

ATENȚIE LA ALIMENTAȚIE!

Există mai multe tipuri de alimente care ne ajută să facem față frigului pe parcursul unei zile. Cel mai indicat este să consumăm supe, care ne asigură necesarul de proteine și zaharuri. Prin digerarea proteinelor, temperatura corporală crește mai repede decât cu ajutorul glucidelor sau lipidelor. La fel de bune pentru organism sunt legumele și fructele, care ajută la creșterea capacității corpului de a se încălzi. Benefice sunt și fructele uscate, pastele, orezul sau mălaiul, iar consumul de fructe uscate, mai ales migdale, este foarte eficient pentru o încălzire rapidă. Pastele, orezul sau mălaiul ajută corpul să își mențină căldura mai mult timp.

NU E BINE SĂ ȚINEM MÂINILE ÎN BUZUNARE

Atunci când este foarte frig afară avem tendința să băgăm mâinile în buzunare pentru a ne încălzi. Este un reflex care trebuie evitat, spun specialiștii. Dacă mergem susținut balansând brațele de-a lungul corpului, ne vom încălzi mai ușor. Mai mult, este bine ca persoanele care au probleme cu circulația periferică să se încălzească prin simple exerciții fizice, mișcând degetele de la picioare și ridicând gleznele.

PREA MULTE BĂI ȘI GRADE ÎN TERMOMETRUL CAMEREI STRICĂ

O regulă de aur în anotimpul rece este să nu ne încălzim prea mult locuința. Asta pentru că diferențele mari de temperatură ne slăbesc rezistența în mod drastic. Trecerea de la o temperatură de interior prea mare la cea din exterior prea scăzută va duce la contractarea vaselor de sânge și corpul va resimți mai drastic frigul. Pentru a evita acest inconvenient, este bine să menținem în casă o temperatură de 18 - 19 grade Celsius. Totodată, băile prea dese duc la fragilizarea straturilor superioare ale epidermei și la o rezistență mai redusă la ger.

Citește și:

Prognoza până de Crăciun! Cât de frig va fi în această lună?



12