„Dacă ne scapă cineva de teroarea asta, judecătorii ne scapă”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Curtea de Apel Bucureşti. O nouă amânare în dosarul retrocedărilor

„Dacă ne scapă cineva de teroarea asta, judecătorii ne scapă”

Eveniment 30 Aprilie 2014 / 00:00 1221 accesări

Pentru că nu găsesc nimic cu care să-l „lege“ pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, procurorii DNA au reîncălzit „ciorba“ din dosarul retrocedărilor şi bat toba cât pot de tare doar, doar or găsi ceva cu care să-i facă pe plac lui tătuca Băsescu. Şi, aşa cum ne-am obişnuit, în lupta împotriva primarului Mazăre s-a aruncat, pe lângă procurorii DNA, şi toată presa băsistă, că doar ordinul pe unitate este acelaşi. Aşa se face că, din sertarele bine păzite, altminteri, ale procurorilor DNA, anumite, doar anumite stenograme ale unor, doar ale unor interceptări au ajuns fix în redacţiile plătite din banii publici şi de acolo, desigur, în spaţiul, şi el, public. Cea mai recentă „dezvăluire” este publicarea în ziarul „Astra“, alături de comentarii „subţirele“ prin care se trunchia esenţa, a unei interceptări a unei convorbiri dintre Cătălin Voicu şi Alexandru Mazăre, fratele primarului Radu Mazăre. A devenit o practică extrem de uzitată ca în interceptări să găsim multe puncte de suspensie şi cuvântul „neinteligibil“. Să fie oare neinteligibile acele fragmente? Nici pe departe, ne spune jurnalistul Răzvan Savaliuc, care a explicat într-o emisiune TV că a avut curiozitatea de a asculta integral unele interceptări şi de a le compara cu „stenogramele” apărute în presă. Rezultatul? O surpriză de proporţii: cam în 90% dintre cazuri, „neinteligibilul” apărea fix acolo unde cel acuzat de diferite lucruri dădea un răspuns edificator. Şi discuţia poate continua... Revenind la stenograma discuţiei dintre Voicu şi Mazăre, presa băsistă spune că fostul senator Cătălin Voicu ar fi implicat în dosarul retrocedărilor de terenuri în care Radu Mazăre este acuzat de săvârşirea „mai multor infracţiuni soldate cu un prejudiciu total de 77,77 milioane euro în bugetul de stat şi 36,16 milioane euro în patrimoniul municipiului Constanţa“, potrivit DNA.

Stenogramele au apărut, culmea, fix în ziua în care, la Curtea de Apel Bucureşti, a fost al 49-lea termen în dosarul retrocedărilor, adică marţi. Cam mare coincidenţa, dar asta nu mai miră pe nimeni. „Ceauşescu împărţea teroarea cu securiştii, Băsescu împarte teroarea cu procurorii de la DNA. Acelaşi lucru l-a făcut şi în cazul doamnei judecătoare (care a fost reclamată de Laura Codruţa Kovesi pentru că a îndrăznit să nu dispună arestarea lui Mazăre într-un alt dosar - n.r.). Avocaţii mei mi-au spus că acest caz este unic în analele istoriei, un caz în care procurorul să reclame judecătorul, şi de la Înalta Curte, că a făcut, că n-a făcut... Eu i-am felicitat şi atunci şi îi felicit în continuare şi mai spun o dată: dacă ne scapă cineva de teroarea asta, judecătorii ne scapă. Să dea Dumnezeu să-i ţină tari“, a declarat Mazăre la ieşirea de la Curtea de Apel. Amintim că, în 28 octombrie 2008, primarul Constanţei a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, de care nu s-a plâns - atenţie!!! - NIMENI!

Borcea a dezminţit autodenunţul

În contextul în care au apărut în presă informaţii potrivit cărora omul de afaceri Cristian Borcea s-ar fi autodenunţat în dosarul retrocedărilor, Radu Mazăre a declarat, marţi, că „e o zvonistică securistă“. „Aşa sunt obişnuiţi să lucreze. În primul rând, Borcea nu ar fi avut ce autodenunţ să facă, pentru că nu a făcut nimic ilegal şi nici nu s-a ocupat de absolut nimic. El a dat mandat“, a declarat Mazăre. Tot marţi a venit şi un comunicat de la Borcea, care a spus că informaţiile sunt complet neadevărate: „Nu am făcut niciun autodenunţ. De altfel, nici nu aş fi avut cum să fac vreun autodenunţ, având în vedere că nu am săvârşit nicio infracţiune“.



12