De ce să vă înscrieţi la Universitatea ”Ovidius”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A început lupta pentru un loc la facultate!

De ce să vă înscrieţi la Universitatea ”Ovidius”

Eveniment 14 Iulie 2015 / 00:00 4072 accesări

Elevii care au promovat Bac-ul se pot înscrie, de ieri, pentru a accede în învățământul superior, depunându-și dosarele la una dintre specializările care produc tineri instruiți. Conducerea Universității ”Ovidius” Constanța (UOC) a anunțat că în acest an vrea să atragă același număr de studenți ca și anul trecut, în pofida scăderii numărului de absolvenți. Rectorul UOC, prof. univ. dr. Sorin Rugină, mizează pe buna poziționare a universității, pe parteneriatele naționale și internaționale pe care instituția le are și pe care intenționează să le realizeze, pe tradiția de 25 de ani de învățământ superior, dar și pe taxele care rămân la aceeași valoare ca și anul trecut. Cele mai scumpe specializări rămân cele din domeniul Științelor medicale (7.000 de lei/an), în timp ce la specializările de la facultățile de Științe economice, Științele educației sau Drept sunt întâlnite cele mai mici taxe (2.500 - 2.700 de lei/an). ”Punctul culminant al activității instituției noastre îl reprezintă organizarea admiterii. Anul trecut, admiterea s-a desfășurat fără incidente, în condiții de transparență și nu au fost înregistrate contestații. Suntem din nou în pragul admiterii, în condiții de interes sporit pentru UOC datorită imaginii instituției, care s-a schimbat în bine”, a explicat prof. Rugină. Pentru că vrea să organizeze o admitere în condiții de transparență maximă, UOC a solicitat Ministerului Educației și Cercetării Științifice să trimită unul sau doi observatori la admitere, pentru a se asigura de corectitudinea organizării și desfășurării concursurilor.

STUDENȚII, ATRAȘI DE UOC În activitățile de promovare ale universității derulate în liceele din Constanța și din alte județe limitrofe, tinerii s-au arătat interesați de specializările existente în cadrul celor 16 facultăți. În acest an, UOC nu a pregătit specializări noi, ci se gândește la adaptarea celor existente la cerințele pieței. Un exemplu este cel al Facultăţii de Științe ale Naturii și Științe Agricole, unde se organizează înscriere la specializarea Inginerie economică în agricultură. De asemenea, în cadrul aceleiași facultăți, din cauza cererii mici din partea candidaților de anul trecut, nu se vor mai organiza înscrieri la specializarea de licență Știința Mediului. Cele mai căutate specializări rămân cele din domeniul medical, cele de la Științe economice, Matematică și informatică, Inginerie, Litere și Drept. Un mare interes pentru UOC este manifestat și în acest an de candidați din străinătate, mai ales din țări din Orientul Mijlociu, nordul Africii, Asia, dar și Republica Moldova, țară unde conducerea UOC dorește să înființeze o filială.

Noutăți...

Candidații din alte județe sau cei care vor să evite cozile de la înscrierea pentru examenul de admitere pot profita în acest an de noul sistem de înscriere online pe care șapte facultăți din cadrul UOC l-au implementat. Procedura de înscriere este simplă: candidatul trebuie să își creeze un cont și să urmărească pașii de completare a cererii online care sunt prezentați pe site-ul admitere.univ-ovidius.ro. Celor care sunt nevoiți să se deplaseze la Constanța pentru înscriere sau pentru a participa la examenul de admitere, conducerea UOC le poate oferi o noapte de cazare în căminele universității. Facilitatea este o premieră, iar pentru a beneficia de ea, tinerii ar trebui să solicite acest lucru printr-o cerere adresată conducerii UOC sau, mai simplu, făcând solicitarea chiar pe cererea de înscriere la facultate. Toate informațiile privind calendarul înscrierilor, procedura, actele necesare specializările și cifrele de școlarizare sunt disponibile pe site-ul admitere.univ-ovidius.ro.

Taguri articol


12