Desertul cu care vei lua ochii invitaților tăi!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Învață să pregătești cupcakes

Desertul cu care vei lua ochii invitaților tăi!

Culinar 05 Aprilie 2016 / 17:07 2410 accesări

Un desert care reușește să cucerească orice amator de dulciuri, cupcakes sau brioșele au devenit extrem de populare. Pufoase și aromate și cu glazurile colorate și gustoase, brioșele sunt ușor de pregătit acasă în diferite combinații. Vă prezentăm astăzi o rețetă de brioșe cu bezea, dulceață de caise și topping de ciocolată neagră. Pentru a pregăti 12 porții de desert pufos aveți nevoie de 2 ouă, 200 ml de lapte, 100 ml de ulei, 200 de grame de zahăr, 50 de grame de cacao, 200 de grame de făină, 1 plic de praf de copt și un borcan de dulceață de caise. Pentru a pregăti bezeaua, aveți nevoie de 4 albușuri și 150 de grame de zahăr, iar pentru toppingul de ciocolată - 180 de grame de ciocolată neagră și 100 ml de lapte. Aluatul se pregătește astfel: se pun ouăle și laptele într-un bol înalt și se amestecă, se adaugă zahărul și se continuă mixarea până când se topește zahărul, apoi se toarnă și uleiul. În amestecul lichid se cerne făina împreună cu cacaoa și praful de copt și se omogenizează bine aluatul. Pentru coacere se folosește tava de brioșe în care se așază foițe de copt. Se toarnă o lingură de aluat, o lingură de dulceață, apoi din nou aluat, în așa fel încât să se acopere trei sferturi din foiță. Tava se bagă în cuptorul preîncălzit și se coc 15 minute la temperatură medie. Pentru bezea, se bat cele 4 albușuri până se transformă în spumă, apoi se adaugă câte o lingură de zahăr și se mixează până se topește, apoi se adaugă din nou zahăr și procesul continuă până când se termină de adăugat zahărul și se obține o bezea tare și lucioasă. După ce se scot din cuptor, peste fiecare brioșă se toarnă bezea, folosind o pungă pentru ornat. Brioșele se reintroduc apoi în cuptor pentru încă 5 minute, după care se scot și se lasă la răcit. Pentru a pregăti toppingul, ciocolata se topește la bain-marie, apoi se adaugă laptele și se amestecă încet cu telul până când se omogenizează amestecul. Brioșele răcite se vor înmuia, cu susul în jos, în toppingul de ciocolată, apoi se vor băga la frigider pentru 30 de minute, timp în care glazura se va întări peste bezea. Pentru un aspect și mai vesel, peste toppingul de ciocolată puteți adăuga bomboane-ornament colorate.

Taguri articol


12