Detalii tulburătoare despre abuzurile sexuale ale fostului episcop de Huşi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Detalii tulburătoare despre abuzurile sexuale ale fostului episcop de Huşi Mângâieri în zona organelor genitale, dezbrăcarea acestuia şi sărutarea corpului
Justiție 05 Iunie 2020 / 16:57 802 accesări 0 comentarii

Corneliu Bârlădeanu află astăzi dacă rămâne arestat preventiv în doarul în care este acuzat de viol şi agresiune sexuală. Detalii despre abuzurile fostului înalt ierarh au ieşit la iveală după motivarea arestării dispuse de instanţa de fond.
Conform Adevarul, În motivarea Curţii de Apel Iaşi ies la iveală detalii despre abuzurile la care erau supuşi elevii seminarişti de către episcopul Corneliu. Judecătorii menţionează că în acest caz sunt indicii temeinice care arată că fostul ierarh de la Huşi a comis abuzurile. Potrivit anchetatorilor, abuzurile sexuale aveau loc în Palatul Episcopal, acolo unde locuia Corneliu Bârlădeanu, şi în chiliile Episcopiei Huşilor, în cazul arhimandritului Sebastian Jitaru.

Elevi obligaţi de arhimandrit să facă sex cu episcopul şi să-l filmeze pe ascuns

Potrivit anchetatorilor, Jitaru, care în sfera bisericească locală era considerat mâna dreaptă a lui Corneliu Bârlădeanu, era şi el abuzator. Mai mult, pentru a obţine probe cu care să îl şantajeze pe episcop, îi determina pe elevi să filmeze pe ascuns momentele în care se desfăşurau actele sexuale.
„În luna februarie 2017, inculpatul Jitaru Cristi Sebastian ar fi comis prin constrângere psihică acte sexuale asupra persoanei vătămate, respectiv mângâierea în zona organelor genitale, dezbrăcarea acestuia şi sărutarea lui pe corp, pipăirea sa, supunerea sa în final, profitând de lipsa de reacţie, pe fondul fricii, la efectuarea unui act sexual oral finalizat. În baza unei rezoluţiuni infracţionale unice, în perioada februarie – sfârşitul lunii mai 2017, inculpatul Jitaru Cristi Sebastian ar fi exercitat constrângeri psihice constante, prin ameninţare cu diverse consecinţe, pe persoana vătămată, pentru a o determina să suporte agresiunile sexuale la care era supusă de către inculpatul Onilă, cu scopul de a obţine un material video, pe care plănuia să îl folosească împotriva celui din urmă. În perioada 26 iunie 2015 – vara anului 2016, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpatul Jitaru ar fi săvârşit prin constrângere acte sexuale orale asupra unei alte persoane vătămate, minoră la acel moment”, se menţionează în hotărârea Curţii de Apel Iaşi.Pagina a fost generata in 0.1668 secunde