Elon Musk a eliminat titlurile articolelor de presă distribuite pe reţeaua de socializare X

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Elon Musk a eliminat titlurile articolelor de presă distribuite pe reţeaua de socializare X

Tehnologie 05 Octombrie 2023 / 12:43 992 accesări

Linkurile şi articolele de presă distribuite pe reţeaua de socializare X (fosta reţea Twitter) nu mai apar de acum înainte decât sub forma unor imagini, fără titlu şi fără descriere, o dispariţie justificată de Elon Musk din motive "estetice", informează joi AFP.

Schimbarea generalizată a interfeţei platformei X, realizată între 3 şi 4 octombrie, fusese deja remarcată de anumite companii media încă din timpul unei faze de testare ce a avut loc la jumătatea lunii august.

Elon Musk şi-a asumat atunci acea decizie: "Vine direct de la mine. Estetica (reţelei de socializare) va fi cu mult îmbunătăţită", a anunţat el într-un mesaj publicat pe X.

Atunci când utilizatorul distribuie un articol de presă, doar numele companiei care l-a publicat apare încă în colţul din stânga jos al imaginii cu rol de ilustrare, iar un clic pe imagine permite accesul la conţinutul articolului.

Elon Musk, care a cumpărat reţeaua de socializare anul trecut, încearcă să stopeze scăderea considerabilă a veniturilor sale din publicitate încurajându-i pe utilizatori să petreacă mai mult timp pe platformă şi, deci, să distribuie mai puţine linkuri externe.12