Elon Musk anunță că Tesla nu va mai accepta plăți în Bitcoin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Elon Musk anunță că Tesla nu va mai accepta plăți în Bitcoin

Economie, Tehnologie 13 Mai 2021 / 12:57 2228 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Anunțul a provocat scăderea Bitcoin de la peste 54 de mii de dolari până la 45 de mii de dolari, cea mai mică valoare de la începutul lunii martie, când a fost ridicat tot de un anunț al lui Musk, și anume că Tesla va accepta plata achiziției de automobile în cripto-monedă.

Elon Musk a motivat poluarea produsă de minarea criptomonedei. Anunțul a produs o prăbușire imediată a cotației acesteia cu 17%, dar a revenit la un nivel de peste 50 de mii de dolari, în tranzacțiile din Asia din această dimineață.

Utilizarea bitcoinului pentru a cumpăra vehicule electrice Tesla a evidențiat o contradicție între reputația lui Musk de ecologist și utilizarea popularității sale pentru a sprijini criptomonedele, pentru că minarea acestora utilizează cantități uriașe de energie.

Acțiunile Tesla au scăzut și ele cu câteva procente, în contextul unei scăderi puternice a burselor americane.

Tesla a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, provocând o creștere de aproximativ 20% a criptomonedei. Acum Musk spune că Tesla își va păstra deținerile de Bitcoin, urmând să revină la planul de a accepta plățile cu acesta imediat ce minatul monedei virtuale se va face pe surse verzi de energie.

Unele rapoarte arată că procesul de minare (rezolvarea unor calcule matematice complexe) utilizează la nivel monedial o energie comparabilă cu consumul unei țări de dimensiunile Olandei, numai pentru Bitcoin. Cele mai multe “ferme” de Bitcoin sunt în China, care minează aproximativ 70% din producția de Bitcoin. Aceștia folosesc energie regenerabilă, în principal hidro, în lunile ploioase de vară, dar și combustibili fosili (cărbune) pentru restul anului.

Sursa: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2006 secunde