Emisarul Kremlinului în Crimeea susţine că Transnistria va deveni parte a Rusiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Opinie personală

Emisarul Kremlinului în Crimeea susţine că Transnistria va deveni parte a Rusiei

Externe 21 August 2014 / 00:00 369 accesări

”Transnistria va deveni parte a Rusiei, dar situaţia actuală din Ucraina împiedică deocamdată acest lucru”, a declarat, marţi, emisarul preşedintelui rus, Vladimir Putin, în Crimeea, Oleg Belavenţev, citat de postul de televiziune ucrainean Zik. ”Aş integra Transnistria şi astăzi. Totuşi, vedeţi ce se întâmplă în Ucraina. Sunt convins că, în cele din urmă, Transnistria va deveni parte a Rusiei”, a adăugat el.

La începutul lui august, R. Moldova a cerut încă o dată Rusiei să îşi retragă militarii din Transnistria. Totodată, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, declara la 13 august că ”ambiţiile preşedintelui rus, Vladimir Putin, merg dincolo de Ucraina, vizând alte regiuni apropiate de frontierele Rusiei, precum Transnistria. Am asistat la anexarea ilegală a Crimeei, am observat rolul Rusiei în destabilizarea situaţiei din estul Ucrainei. De fapt, vedem că Rusia se află în spatele conflictelor îngheţate şi de lungă durată din Transnistria, în estul R. Moldova, din Abhazia şi din Osetia de Sud, în Georgia”.

MONEDE DE PLASTIC RUSEȘTI Banca Republicană Transnistreană (BRT) va emite noi monede de plastic, de diferite forme geometrice şi culori, pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a monedei transnistrene, informează site-ul Pravda.ru. Potrivit serviciului de presă al BRT, noile monezi, care au fost create în Rusia, vor avea o rezistenţă sporită şi mai multe elemente de securitate. ”Deocamdată, acest tip de bani nu este produs nicăieri în lume. Aceasta este o inovaţie nu doar pentru Transnistria, ci şi pentru comunitatea bancară internaţională. Monedele au fost create de colegii noştri din Federaţia Rusă, iar noi vom fi primii care le vor folosi”, a declarat prim-vicepreşedinta BRT, Olga Radulova. Pentru a asigura protecţia împotriva falsificării, la fabricarea acestor monede vor fi folosite materiale cu o textură specială, elemente de contur şi microtexte. De asemenea, noile monede reflectă lumina într-un mod specific atunci când sunt expuse la raze ultraviolete sau infraroşii. Monedele din plastic vor fi introduse în circulaţie la 22 august 2014 şi vor circula în paralel cu bancnotele de hârtie de aceeaşi valoare.

Taguri articol


12